5 redenen waarom je contentproductie moet outsourcen

Redactie Mediaforta

Artikel door:
Redactie Mediaforta - 21 september 2018 - 2047 Views

CONTENTMARKETING
2047 Views

Als een bedrijf beslist om te starten met contentmarketing, is een belangrijke vraag vaak of de contentproductie intern of extern moet gebeuren. De interne medewerkers hebben immers de knowhow en de kennis die het bedrijf wil communiceren en uitstralen. Bovendien kost het outsourcen van contentproductie ook geld. Is het een goed idee om de contentproductie intern te houden of kan je toch beter outsourcen? In dit artikel geven we vijf goede redenen om te outsourcen.

Uitbesteden contentproductie klein

1 Je medewerkers hebben geen tijd

Heel wat organisaties beginnen met  goede bedoelingen en starten zelf met het produceren van content. Er wordt een team samengesteld dat zal meewerken aan de contentproductie. En hier komen we meteen al bij het eerste probleem.

Van bij de start heb je believers en rebellen. Het zal je veel tijd en moeite kosten om de rebellen ervan te overtuigen om content te schrijven. Ze geloven er niet en ze hebben wel iets beters te doen: hun dagelijkse job uitoefenen.

De believers zijn in het begin vaak heel enthousiast en de eerste weken of maanden loopt alles vlot, maar dan komen vaak de eerste gaten in de geplande contentagenda. Het vaakst gehoorde excuus is dan: we hebben gewoon geen tijd. Heel wat organisaties zijn door de recente crisissen dermate afgeslankt dat de medewerkers geen tijd meer hebben om content te schrijven. Want goede content maken, is tijdrovend. Het gaat niet alleen over het schrijven zelf, ook de research vraagt vaak meer tijd dan gedacht.

2 Je medewerkers zijn geen contentproducenten

Stel dat je begint met het idee om je medewerkers blogposts te laten schrijven. Je hebt hier voldoende argumenten voor, zoals de kennis en de ervaring die zij bezitten, en je gaat ervan uit dat iedereen kan schrijven. Deze aanpak kan dus alleen maar leiden tot goede en relevante content. Maar content schrijven is een vak op zich.

De medewerker moet al goed begrijpen voor wie hij schrijft, wie de doelgroep is. Niet alle medewerkers kunnen ook zonder fouten schrijven. Bovendien zal een ingenieur vooral technisch en analytisch schrijven, terwijl je doelgroep misschien net het omgekeerde verlangt.

Je zal snel merken dat je bedrijf niet bezaaid is met goede schrijvers, integendeel. Het zal je dus veel tijd en geld kosten om de intern aangeleverde content op het juiste niveau te brengen.

3 Feedback kan leiden tot hevige discussies en demotivatie

Je hebt beslist om je contentproductie niet te outsourcen en je hebt een team van enthousiaste medewerkers gevonden die allemaal bereid zijn om content te maken. Na drie weken krijg je de eerste content binnen, maar die beantwoordt niet aan jouw verwachtingen.

De teksten zijn te lang of onvoldoende onderbouwd, zinsconstructies hangen met haken en ogen aan elkaar… Dus geef je die feedback door aan de redacteur. Uit ervaring weten we dat zoiets heel hard kan aankomen, omdat een redacteur in iedere tekst een stukje van zichzelf steekt. De feedback wordt dan aangevoeld als een persoonlijk falen, waardoor de medewerker gedemotiveerd raakt.

4 Outsourcen geeft een externe kijk

Je medewerkers hebben heel wat kennis en zullen vaak op hun eigen kennis terugvallen om ideetjes aan te brengen voor de contentagenda. Daar is op zich niets mis mee, maar je mist hierdoor wel een externe kijk. Door je contentproductie te outsourcen krijg je input van externen, die dankzij hun helikopterview met verfrissende en onverwachte  contentvoorstellen komen.

5 Outsourcen brengt je in contact met specialisten

Door je contentproductie te outsourcen kom je in contact met experten. Het zijn professionals die je niet alleen tijd en geld zullen doen besparen, maar ook de kwaliteit van je content zullen verhogen.

Samengevat: contentproductie outsourcen heeft heel wat voordelen. Je krijgt niet alleen waardevolle content, maar ook input van specialisten. Je intern team raakt niet overbelast en op het einde van de rit bespaar je geld en tijd.

Partner contentproductie

Redactie Mediaforta

Artikel door Redactie Mediaforta

Mediaforta Redactie bestaat uit een team van professionele marketingjournalisten. De redactie scant voor de lezers van deze blog de actualiteit op vlak van content marketing en bundelt de beschikbare informatie tot nuttige artikels die marketers helpen bij het uitwerken en uitvoeren van hun content marketing plannen en strategie.

Bekijk het profiel van de auteur.

Recently Published

»

Met deze metrics meet je of je B2B content werkt

Het aantal bezoekers, de gemiddelde tijd op een pagina of de bounce ...

»

Content als hoeksteen van je B2B-events

Voor marketers zijn B2B-events uitgelezen kansen om hun publiek ...

online video B2B
»

Zo gebruik je met succes online video in B2B-contentmarketing

Online video is de voorbije jaren een van de favoriete ...

»

Visual design voor B2B-content is niet te onderschatten

Inzetten op visual design is voor contentmarketers in B2B een must. ...

B2B-content social media
»

Past je B2B-content ook op sociale media?

B2B-content op LinkedIn is zeer normaal, maar moet het ook op andere ...

»

Checklist voor het maken van goed onderbouwde B2B-content

Om succesvol te zijn met B2B-content, moet je content betekenisvol, ...

B2B content
»

Help, mijn B2B-content is niet efficiënt!

Content maken voor een B2B-publiek brengt specifieke eisen met zich ...

»

Moet er wel een copywriter in je contentteam?

Het is een hoeksteen van goede contentmarketing: inhoudelijk sterke ...

DCMC mediaforta
»

Het Digital Content Marketing Congress 2019 gaat binnenkort van start

Net zoals vorig jaar organiseert Mediaforta het Digital Content ...