Versnel je groei in 2024

  • Inzichten van 24 digitale experten
  • 47 concrete tips die je kan toepassen
  • Thema’s rond: data, contentmarketing, videomarketing, customer experience, social selling, customer journeys, …
  • 63 pagina’s vol groeiversnellers
  • 4 podcasts met 4 topmarketeers
Download whitepaper

Hoe zet je video efficiënt in op LinkedIn?

In hun contentdistributie hebben bedrijven video lang geassocieerd met YouTube, Facebook en Twitter. De voorbije twee jaar heeft LinkedIn de achtervolging ingezet en dat merk je stilaan aan het aantal geposte video’s. Maar hoe pak je je videodistributie op LinkedIn nu het best aan?

Dat video de voorbije jaren aan belang heeft gewonnen op LinkedIn, hangt samen met de inspanningen van het netwerk om zijn eigen video advertising diensten meer rendabel te maken. Toch is het betalend plaatsen van video zeker niet de enige optie. Ook met niet-betalende video’s kan je waarde toevoegen aan je distributiestrategie. En dat is meteen een pluspunt ten opzichte van bijvoorbeeld Facebook, waar het geen sinecure is om nog organisch bereik op te bouwen.

> Lees ook: Wat doet een video producer precies?

Moet mijn video op LinkedIn?

Dat is uiteraard de kernvraag, die zeker voor de B2B-gerichte bedrijven een open deur is. Ook video content die je employer brand ondersteunt, heeft zeker zijn plaats op LinkedIn. Meer algemeen kan elke video die de story van je bedrijf ondersteunt bijvoorbeeld op de company page een plekje verdienen.

Waar precies op LinkedIn?

Dat is dan weer een zeer pertinente vraag. Veel bedrijven beschikken over een company page, maar ook veel medewerkers inclusief topmanagers hebben een krachtig netwerk op LinkedIn. Moet de video dan overal tegelijk of enkel op de company page? De company page is zeker het ideale vertrekpunt, maar het kan zeer versterkend werken als de persoonlijke LinkedIn-profielen goed aansluiten.

Dat aansluiten kan op verschillende manieren. Een medewerker die de video als interessant markeert of zelfs een korte commentaar geeft, is een eerste en bijna vanzelfsprekende optie. Maar ook een CEO of ander topprofiel kan zijn steentje bijdragen. Hij kan de video als bijdrage posten en een andere korte, meer persoonlijke, copy toevoegen als begeleidende tekst. Die persoonlijke touch geeft je content imago wat meer kleur en helpt bij het creëren van autoriteit.

De company page is het ideale vertrekpunt voor video op LinkedIn, maar het kan zeer versterkend werken als de persoonlijke LinkedIn-profielen goed aansluiten

Share on Twitter:

Maar je kan nog verder variëren. Heeft bijvoorbeeld je CEO besloten om een langer artikel te posten op LinkedIn dan kan je relevant videomateriaal integreren. Het maakt overigens niet uit waar die video’s vandaan komen: YouTube, SlideShare, Vimeo, enzovoort.

Check de inhoud

In deze post leggen we de krachtlijnen uit voor een efficiënte videodistributie, maar toch kan je niet om de inhoud heen als je video efficiënt wil inzetten. Elke productie zal zijn eigen doelen en accenten hebben, maar als LinkedIn belangrijk is in je distributie dan kan je daar tot op zeker niveau wel rekening mee houden. LinkedIn is zakelijker en dus gedijen video’s met praktische en actuele content er beter dan feel good- of imagogerichte video’s. Die laatste zijn zeker niet uitgesloten, maar te bekijken in functie van je strategie en betrokken buyer persona’s.

Moet het betalend?

Je kan zoals gezegd zeker ook niet-betalend aan de slag op LinkedIn, maar sinds eind maart 2018 is LinkedIn video advertising – na een proefperiode – een echte optie. Je merkt sindsdien dat bedrijven in de geldbuidel durven tasten voor een online video die om strategische redenen een extra duwtje verdient. LinkedIn promoot de mogelijkheid door te wijzen op de betere verspreiding, zo zou een sponsored video tot twintigmaal meer gedeeld worden.

Ga je voor betalend, dan is het belangrijk om te zorgen voor een duidelijk traject. Zorg ervoor dat een kwalitatieve video (geluid, belichting, etc.) de weg wijst naar een goed afgelijnde pagina waar extra content staat. Die kan dan weer de kapstok zijn om bijvoorbeeld leads te genereren of andere conversiedoelen te bereiken.

Net daarom merk je ook dat de sponsored video’s zelden heel lang worden. Maximum een minuutje, korte intro, boodschap en een besluit of call-to-action om af te ronden. Zo schuift de productie toch al een beetje mee in het feit dat je gaat betalen voor de distributie, terwijl het in se een krachtigere reflex is als je een stuk videcontent pas extra gaat promoten omdat je wil dat meer mensen die knappe video te zien krijgen.

Gouden tip: denk altijd aan de conversie

Of je nu betalend of niet op LinkedIn met video aan de slag gaat, ent alles op je conversiedoelen. Uiteraard wil je bereik opbouwen, maar de grootte van je netwerk en je betalende inspanningen zijn daar zeer bepalend.

Toch ben je niets met dat bereik zonder voldoende rekening te houden met de conversiepaden. Zorg voor het correcte beeld van je bedrijf en voldoende andere content op je LinkedIn company page. En last but not least: voorzie links naar je corporate site (of naar andere centrale owned media). Daar brandt uiteindelijk de lamp en kan je processen als lead generation en lead nurturing verder voeden dankzij de extra instroom vanop LinkedIn.

14 redenen waarom jouw contentmarketing niet werkt

Heb je weinig of zwakke leads, weinig bezoekers, weinig clicks? We sommen in deze whitepaper 14 redenen op waardoor het fout kan lopen en geven tips hoe je dit kan vermijden.