Hoe zet je video efficiënt in op LinkedIn?

Redactie Mediaforta

Artikel door:
Redactie Mediaforta - 06 juli 2018 - 2753 Views

CONVERSIE
2753 Views

In hun contentdistributie hebben bedrijven video lang geassocieerd met YouTube, Facebook en Twitter. De voorbije twee jaar heeft LinkedIn de achtervolging ingezet en dat merk je stilaan aan het aantal geposte video’s. Maar hoe pak je je videodistributie op LinkedIn nu het best aan?

Dat video de voorbije jaren aan belang heeft gewonnen op LinkedIn, hangt samen met de inspanningen van het netwerk om zijn eigen video advertising diensten meer rendabel te maken. Toch is het betalend plaatsen van video zeker niet de enige optie. Ook met niet-betalende video’s kan je waarde toevoegen aan je distributiestrategie. En dat is meteen een pluspunt ten opzichte van bijvoorbeeld Facebook, waar het geen sinecure is om nog organisch bereik op te bouwen.

Moet mijn video op LinkedIn?

Dat is uiteraard de kernvraag, die zeker voor de B2B-gerichte bedrijven een open deur is. Ook video content die je employer brand ondersteunt, heeft zeker zijn plaats op LinkedIn. Meer algemeen kan elke video die de story van je bedrijf ondersteunt bijvoorbeeld op de company page een plekje verdienen.

Waar precies op LinkedIn?

Dat is dan weer een zeer pertinente vraag. Veel bedrijven beschikken over een company page, maar ook veel medewerkers inclusief topmanagers hebben een krachtig netwerk op LinkedIn. Moet de video dan overal tegelijk of enkel op de company page? De company page is zeker het ideale vertrekpunt, maar het kan zeer versterkend werken als de persoonlijke LinkedIn-profielen goed aansluiten.

Dat aansluiten kan op verschillende manieren. Een medewerker die de video als interessant markeert of zelfs een korte commentaar geeft, is een eerste en bijna vanzelfsprekende optie. Maar ook een CEO of ander topprofiel kan zijn steentje bijdragen. Hij kan de video als bijdrage posten en een andere korte, meer persoonlijke, copy toevoegen als begeleidende tekst. Die persoonlijke touch geeft je content imago wat meer kleur en helpt bij het creëren van autoriteit.

share

'De company page is het ideale vertrekpunt voor video op LinkedIn, maar het kan zeer versterkend werken als de persoonlijke LinkedIn-profielen goed aansluiten'

Maar je kan nog verder variëren. Heeft bijvoorbeeld je CEO besloten om een langer artikel te posten op LinkedIn dan kan je relevant videomateriaal integreren. Het maakt overigens niet uit waar die video’s vandaan komen: YouTube, SlideShare, Vimeo, enzovoort.

Check de inhoud

In deze post leggen we de krachtlijnen uit voor een efficiënte videodistributie, maar toch kan je niet om de inhoud heen als je video efficiënt wil inzetten. Elke productie zal zijn eigen doelen en accenten hebben, maar als LinkedIn belangrijk is in je distributie dan kan je daar tot op zeker niveau wel rekening mee houden. LinkedIn is zakelijker en dus gedijen video’s met praktische en actuele content er beter dan feel good- of imagogerichte video’s. Die laatste zijn zeker niet uitgesloten, maar te bekijken in functie van je strategie en betrokken buyer persona’s.

Moet het betalend?

Je kan zoals gezegd zeker ook niet-betalend aan de slag op LinkedIn, maar sinds eind maart 2018 is LinkedIn video advertising – na een proefperiode – een echte optie. Je merkt sindsdien dat bedrijven in de geldbuidel durven tasten voor een online video die om strategische redenen een extra duwtje verdient. LinkedIn promoot de mogelijkheid door te wijzen op de betere verspreiding, zo zou een sponsored video tot twintigmaal meer gedeeld worden.

Ga je voor betalend, dan is het belangrijk om te zorgen voor een duidelijk traject. Zorg ervoor dat een kwalitatieve video (geluid, belichting, etc.) de weg wijst naar een goed afgelijnde pagina waar extra content staat. Die kan dan weer de kapstok zijn om bijvoorbeeld leads te genereren of andere conversiedoelen te bereiken.

Net daarom merk je ook dat de sponsored video’s zelden heel lang worden. Maximum een minuutje, korte intro, boodschap en een besluit of call-to-action om af te ronden. Zo schuift de productie toch al een beetje mee in het feit dat je gaat betalen voor de distributie, terwijl het in se een krachtigere reflex is als je een stuk videcontent pas extra gaat promoten omdat je wil dat meer mensen die knappe video te zien krijgen.

Gouden tip: denk altijd aan de conversie

Of je nu betalend of niet op LinkedIn met video aan de slag gaat, ent alles op je conversiedoelen. Uiteraard wil je bereik opbouwen, maar de grootte van je netwerk en je betalende inspanningen zijn daar zeer bepalend.

Toch ben je niets met dat bereik zonder voldoende rekening te houden met de conversiepaden. Zorg voor het correcte beeld van je bedrijf en voldoende andere content op je LinkedIn company page. En last but not least: voorzie links naar je corporate site (of naar andere centrale owned media). Daar brandt uiteindelijk de lamp en kan je processen als lead generation en lead nurturing verder voeden dankzij de extra instroom vanop LinkedIn.

Whitepaper lead nurturing

Redactie Mediaforta

Artikel door Redactie Mediaforta

Mediaforta Redactie bestaat uit een team van professionele marketingjournalisten. De redactie scant voor de lezers van deze blog de actualiteit op vlak van content marketing en bundelt de beschikbare informatie tot nuttige artikels die marketers helpen bij het uitwerken en uitvoeren van hun content marketing plannen en strategie.

Bekijk het profiel van de auteur.

Recently Published

Rory Sutherland
»

“Contentmarketing moet blijven experimenteren en niet enkel optimaliseren”

Marketing in het algemeen en contentmarketing in het bijzonder ...

Conference room DCMC2020
»

DCMC2020 maakt zijn programma bekend

Het jaarlijkse Digital Content Marketing Congress van Mediaforta ...

draaiboek contentmarketing
»

Vijf stappen voor een draaiboek contentmarketing

Een draaiboek voor contentmarketing maakt jouw leven en dat van je ...

»

B2B webinar piekt niet enkel dankzij COVID-19

Tijdens de eerste maanden van de COVID-19 pandemie schoot het aantal ...

»

Hoe anders is lead generation met content in B2B?

Voor veel marketeers is lead generation het finale doel van hun ...

»

UX copywriting verdient een specialistenpen

In de categorie buzzwoorden is UX copywriting een speciaal geval. ...

Contentmarketing na corona
»

Zo maak je een strijdplan voor de post-corona- contentmarketing

Hoewel de corona-crisis nog lang niet achter ons ligt, duikt het ...

Contentmarketing in tijden van Corona wat is zinvol en wat niet
»

Contentmarketing in tijden van corona: wat is zinvol en wat niet?

De voorbije weken bekroop veel contentmarketeers de vraag wat ze ...

»

Zo maak je een dashboard met B2B content metrics

In deze blogpost leerde je welke metrics interessant zijn om de ...