Hoe zoek en vind ik een goed contentmarketingagentschap?

Redactie Mediaforta

Artikel door:
Redactie Mediaforta - 04 mei 2018 - 591 Views

591 Views

In het uitgebreide landschap van communicatiebedrijven is het niet eenvoudig om een goed contentmarketingbureau te vinden. Zeker nu sinds de enorme populariteit van contentmarketing bij merken bijna elk agentschap beweert dat het aan contentmarketing doet. Hoe vind je dus een goed contentmarketingbureau? En waar moet je op letten bij het selecteren van een contentmarketingagentschap?

1 Budget en doelstellingen

Het is belangrijk om eerst naar jezelf te kijken en duidelijk je doelstellingen en het bijhorende budget in kaart te brengen. Heb je ambitieuze doelen en een klein budget? Dan is de kans groot dat niemand jou kan helpen. Contentmarketing is niet goedkoop en als je op heel korte tijd resultaten nodig hebt, kies je misschien beter voor een ander type van marketing. Begin dus met duidelijk in kaart te brengen wat je wil en welk budget je daarvoor hebt.

2 Bepaal wat je intern wil doen en wat je wil uitbesteden

Contentmarketing dekt heel wat activiteiten. Om er een aantal te noemen: contentstrategie, e-mailmarketing, lead nurturing, contentcreatie, SEO, contentpromotie… Het kan zijn dat je als bedrijf zelf al een aantal zaken doet. Lijst dit goed op, zodat je goed weet wat je wil uitbesteden. Wees hier wel realistisch in. Wat je vandaag nog niet inhouse doet, zal je morgen ook niet zo snel doen.

3 Briefing

Schrijf een goede briefing uit. Dit zal je helpen met de zoektocht naar het juiste agentschap. Bovendien wordt het op die manier ook voor jou en je team duidelijk wat je verwacht van een contentmarketingagentschap.

4 Selecteer de agentschappen

Als de briefing klaar is, kan je heel gericht zoeken naar contentmarketingagentschappen die jou verder kunnen helpen. Maar zoals je snel zal merken, is contentmarketing populair en doet vandaag zowat elk agentschap aan contentmarketing. Hoe kan je dan het juiste agentschap kiezen? Een eerste screening kan helpen. Zoek je een bureau dat gespecialiseerd is in contentmarketing of zoek je een breder agentschap dat ook aan contentmarketing doet? Probeer te achterhalen welk type agentschap jij nodig hebt. Doet een agentschap al langer dan 8 jaar aan contentmarketing, dan zijn het specialisten. Doet het agentschap nog maar twee jaar aan contentmarketing, dan is de kans groot dat je te maken hebt met een agentschap dat naast contentmarketing ook andere diensten aanbiedt.

5 Cultuur

Als je een contentmarketingagentschap gekozen hebt, ga dan zeker na of hun cultuur matcht met jouw cultuur. Contentmarketing is een intensieve aangelegenheid. Je zal heel vaak met je agentschap moeten samenzitten. Als jullie cultuur niet matcht, is de kans groot dat je opzet niet zal lukken.

 

Redactie Mediaforta

Artikel door Redactie Mediaforta

Mediaforta Redactie bestaat uit een team van professionele marketingjournalisten. De redactie scant voor de lezers van deze blog de actualiteit op vlak van content marketing en bundelt de beschikbare informatie tot nuttige artikels die marketers helpen bij het uitwerken en uitvoeren van hun content marketing plannen en strategie.

Bekijk het profiel van de auteur.

Recently Published

landingspagina
»

Hoe maak je een goede landingspagina?

Een landingspagina is één van die termen in contentmarketing die ...

»

Waarom je contentteam een project manager kan gebruiken

Een heel specifieke en soms nog onderschatte functie in een goed ...

influencer marketing
»

Wat is influencer marketing en mag het zomaar?

Invloedrijke mensen die in hun netwerk een authentiek verhaal over je ...

outsourcen contentproductie
»

5 redenen waarom je contentproductie moet outsourcen

Als een bedrijf beslist om te starten met contentmarketing, is een ...

»

Hoe doe je aan social selling op LinkedIn?

Social selling is een verkooptechniek waarbij je social media ...

video producer
»

Wat doet een video producer precies?

In digitale contentmarketing is het maken van online video’s al ...

»

Hoe kan content je employer branding versterken?

Bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe werknemers doen in stijgende ...

website content
»

Nieuwe website? In deze fases denk je beter al aan content

Voor veel bedrijven is een nieuwe website maken een grote uitdaging. ...

ABN Amro
»

ABN Amro scoort met content over en voor beleggers

Hoe haal je alles uit de kast met marktonderzoek en content? De bank ...