Wat zijn de voordelen van HubSpot?

Redactie Mediaforta

Artikel door:
Redactie Mediaforta - 29 augustus 2017 - 2886 Views

MARKETING AUTOMATION
2886 Views

In ons vorige artikel over marketing automation schreven we dat HubSpot mondiaal marktleider is onder de aanbieders van software voor automatisering. We zochten uit wat de voordelen zijn van Hubspot en waarom bedrijven zo graag voor HubSpot kiezen om hun inbound marketing op het goede spoor te zetten. Welke voordelen trekken hen over de streep?

Reden 1: de sterke focus op de customer journey

HubSpot is een compleet marketingplatform, waarmee je zowat alle aspecten van inbound marketing kan vormgeven. Maar het is toch vooral de sterke focus op de customer journey die het pakket een duidelijke meerwaarde geeft.

Je kan haarfijn in beeld brengen bij welke buyer persona een contact aansluit, je kan die buyer persona ook netjes creëren in HubSpot en zo een efficiënte segmentatie opbouwen. Die zal voor elk bedrijf verschillen, maar vaak zie je indelingen op basis van locatie, industrie, de zin voor interactie, enz.

De analyse en tracering van HubSpot is scherp, waardoor je je content zeer gericht kan gaan verspreiden. Enkele voorbeelden. HubSpot kan IP-adressen traceren en identificeren, koppelen aan gezochte content en zo de leads verrijken. Verderop kan je precies zien in welke fase van de journey een contact zich bevindt, wanneer het een gekwalificeerde lead wordt, enzovoort.

Reden 2: de zeer gerichte workflows

Wie zijn contacten wil blijven voeden met content, heeft een systeem nodig dat achter de schermen blijft werken. De workflows van HubSpot zijn de motor om dat te regelen. Ze zorgen ervoor dat automatisch e-mails met juiste en gerichte content de deur uitgaan wanneer een contact een bepaalde actie onderneemt.

share

'De analyse en tracering van HubSpot is scherp. HubSpot kan IP-adressen traceren en identificeren, koppelen aan gezochte content en zo de leads verrijken. Verderop kan je precies zien in welke fase van de journey een contact zich bevindt, wanneer het een gekwalificeerde lead wordt, enzovoort.'

Je kan de workflows heel mooi opbouwen en bepalen hoe ze op een bepaalde actie reageren. Zo kan het bijvoorbeeld handig zijn om een contact na een aankoop uit een workflow te halen die hem overtuigende content bezorgt. Maar je kan hem ook meteen weer laten terechtkomen in een workflow dat ervoor zorgt dat hij content ontvangt die hem helpt bij het gebruik van zijn aankoop.

Reden 3: integratie met zowat alles

logo wordpressHubSpot is een compleet platform dat heel wat functies samenbrengt, maar dat bovendien sterk integreerbaar is. In de eerste plaats met andere platformen die onlosmakelijk verbonden zijn met inbound marketing. Denk maar aan WordPress voor de contentcreatie of Magento voor het beheren van een webshop.

Maar er is meer op vlak van integratie. Je kan ook het beheer en de planning van je social media accounts onderbrengen in HubSpot en dus meteen na de publicatie van een artikel de distributie via de sociale media op gang brengen. Ook het maken van CTA’s kan je integreren in HubSpot. Je kan je eigen designs uploaden, de afgewerkte CTA koppelen aan je content en er leerrijke data uit halen (zoals click-through-rates bijvoorbeeld).

Nog eentje? HubSpot heeft ook een eigen SEO tool die je vertelt wat je nog kan verbeteren aan je pagina’s. De tool heeft handige checklists die vaak nog iets gedetailleerder werken dan de tools van publishing platformen.

Reden 4: de link naar sales

Bedrijven die hun content- en inboundinspanningen graag afstemmen op hun sales targets, vinden zeer vaak hun gading bij HubSpot. Dat merk je aan kleine handigheidjes, zoals de automatische updates van leads telkens wanneer HubSpot nieuwe info over het contact doorkrijgt. Dat maakt van de profielen een handige tool voor vertegenwoordigers.

Verder is vooral de ROI-rapportage opvallend helder. HubSpot monitort campagnes en evalueert de marketingprestaties. Je krijgt informatie over bereik, bronnen, e-mailprestaties, concurrentie-analyses. Met inbegrip van leesbare grafieken die het mogelijk maken om een degelijk rapport op te maken over de marketingimpact.

New Call-to-action

Redactie Mediaforta

Artikel door Redactie Mediaforta

Mediaforta Redactie bestaat uit een team van professionele marketingjournalisten. De redactie scant voor de lezers van deze blog de actualiteit op vlak van content marketing en bundelt de beschikbare informatie tot nuttige artikels die marketers helpen bij het uitwerken en uitvoeren van hun content marketing plannen en strategie.

Bekijk het profiel van de auteur.

Recently Published

Rory Sutherland
»

“Contentmarketing moet blijven experimenteren en niet enkel optimaliseren”

Marketing in het algemeen en contentmarketing in het bijzonder ...

Conference room DCMC2020
»

DCMC2020 maakt zijn programma bekend

Het jaarlijkse Digital Content Marketing Congress van Mediaforta ...

draaiboek contentmarketing
»

Vijf stappen voor een draaiboek contentmarketing

Een draaiboek voor contentmarketing maakt jouw leven en dat van je ...

»

B2B webinar piekt niet enkel dankzij COVID-19

Tijdens de eerste maanden van de COVID-19 pandemie schoot het aantal ...

»

Hoe anders is lead generation met content in B2B?

Voor veel marketeers is lead generation het finale doel van hun ...

»

UX copywriting verdient een specialistenpen

In de categorie buzzwoorden is UX copywriting een speciaal geval. ...

Contentmarketing na corona
»

Zo maak je een strijdplan voor de post-corona- contentmarketing

Hoewel de corona-crisis nog lang niet achter ons ligt, duikt het ...

Contentmarketing in tijden van Corona wat is zinvol en wat niet
»

Contentmarketing in tijden van corona: wat is zinvol en wat niet?

De voorbije weken bekroop veel contentmarketeers de vraag wat ze ...

»

Zo maak je een dashboard met B2B content metrics

In deze blogpost leerde je welke metrics interessant zijn om de ...