Meer foto’s en video op LinkedIn

Redactie Mediaforta

Artikel door:
Redactie Mediaforta - 08 augustus 2017 - 1486 Views

SOCIALE MEDIA
1486 Views

LinkedIn blijft druk met het bekendmaken van vernieuwingen. Soms zijn dat kleinere aanpassingen, maar de laatste zijn toch wel zeer relevant voor wie het netwerk frequent als contentkanaal inzet. De focus op foto’s en video valt op. Wat mogen we zoal verwachten?

Wie er af en toe de officiële blog van LinkedIn op naleest, ziet met de regelmaat van de klok nieuwigheden opduiken. Per maand maakt de blog zelfs een round-up om door de bomen het bos te blijven zien.

De aanpassingen zijn niet altijd meteen voor alle gebruikers beschikbaar, maar wie regelmatig bijdragen post, plukt vaak iets sneller de vruchten van de veranderingen. Deze zomer lijkt LinkedIn sterk te hameren op de visuele content.

1. Meer foto’s in artikels

linkedin multi pictureSinds eind juli is het mogelijk om meer dan één foto toe te voegen aan je artikels op LinkedIn. Het is het type aanpassing waarvan je afvraagt waarom het niet eerder gebeurde.

Vaak was het moeilijk om met één foto bijvoorbeeld een b2b-boodschap helder uit te leggen. Deze verbetering zou ook een gunstig effect moeten hebben op de leesbaarheid van bijdragen.

2. Meer video content

linkedin videoOok de tweede vernieuwing is geen verrassing, meer nog: veel gebruikers zaten er al lang op te wachten. LinkedIn biedt de mogelijkheid om ‘native’ video content te plaatsten. Daarmee wordt bedoeld dat gebruikers binnen het platform video kunnen maken en uploaden.

Je kan op die manier een video opnemen met de app van LinkedIn en die meteen delen met je netwerk. De kans is bestaand dat de content ook prioriteit zal krijgen in de feed (maar zeker lijkt dat nog niet).

3. Drafts delen binnen LinkedIn

Verandert er ook iets voor geschreven content? Zeker wel. LinkedIn heeft een mogelijkheid ingebouwd om artikels in draft te laten aanpassen alvorens je ze publiceert.

share

'LinkedIn wil zijn company pages scherper positioneren naast de almaar meer performante corporate publishing sites van veel grote bedrijven'

Dat faciliteert vooral validatieproces voor content in bedrijven. Zo kan bijvoorbeeld een content team binnen het platform aan een stuk werken en het aanpassen.

4. Aanpassingen aan de interactie

Ook het externe sharen van artikels kreeg een belangrijke update. Wie vroeger een bijdrage via een andere sociaal netwerk promootte, verplichtte zijn publiek om eerst in te loggen op LinkedIn om de content te kunnen bekijken. Dat is nu voorbij. Het delen kan voortaan ook buiten het netwerk. Nog op vlak van interactie tot slot biedt het sociale netwerk de mogelijkheid om de comments uit te schakelen.

Een plus voor kwaliteit

De recente aanpassingen van LinkedIn zijn op applaus ontvangen. De zucht naar meer bereik wordt wat losgelaten en de meeste aanpassingen willen de kwaliteit verhogen. Met meer beeldmateriaal, met minder spamming door de comments waar nodig af te sluiten, met beter werk door de draftfunctie.

Op die manier wil LinkedIn zijn company pages beter positioneren naast de almaar meer performante corporate publishing sites van veel grote bedrijven. Voor veel bedrijven is het meestal een en-en-verhaal, maar als LinkedIn relevant wil blijven, dan moet het wel meeschuiven in de richting van de contentplatformen. Net daarom is het alvast uitkijken naar de volgende aanpassingen in de loop van dit najaar.

Redactie Mediaforta

Artikel door Redactie Mediaforta

Mediaforta Redactie bestaat uit een team van professionele marketingjournalisten. De redactie scant voor de lezers van deze blog de actualiteit op vlak van content marketing en bundelt de beschikbare informatie tot nuttige artikels die marketers helpen bij het uitwerken en uitvoeren van hun content marketing plannen en strategie.

Bekijk het profiel van de auteur.

Recently Published

landingspagina
»

Hoe maak je een goede landingspagina?

Een landingspagina is één van die termen in contentmarketing die ...

»

Waarom je contentteam een project manager kan gebruiken

Een heel specifieke en soms nog onderschatte functie in een goed ...

influencer marketing
»

Wat is influencer marketing en mag het zomaar?

Invloedrijke mensen die in hun netwerk een authentiek verhaal over je ...

outsourcen contentproductie
»

5 redenen waarom je contentproductie moet outsourcen

Als een bedrijf beslist om te starten met contentmarketing, is een ...

»

Hoe doe je aan social selling op LinkedIn?

Social selling is een verkooptechniek waarbij je social media ...

video producer
»

Wat doet een video producer precies?

In digitale contentmarketing is het maken van online video’s al ...

»

Hoe kan content je employer branding versterken?

Bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe werknemers doen in stijgende ...

website content
»

Nieuwe website? In deze fases denk je beter al aan content

Voor veel bedrijven is een nieuwe website maken een grote uitdaging. ...

ABN Amro
»

ABN Amro scoort met content over en voor beleggers

Hoe haal je alles uit de kast met marktonderzoek en content? De bank ...