DCMC2017 : wie spreekt op het Digital Content Marketing Congress 2017?

Redactie Mediaforta

Artikel door:
Redactie Mediaforta - 20 juni 2017 - 2604 Views

DCMC2017
2604 Views

Van 9 oktober tot en met 13 oktober is het weer zover: het Digital Content Marketing Congress van Mediaforta brengt naar jaarlijkse traditie een rist van interessante sprekers over content marketing samen. DCMC2017 is ook dit jaar een gratis online evenement. Deelnemers kunnen vanachter hun computer of tablet de sprekers volgen. Wie is ditmaal van de partij?

Net als vorig jaar organiseren we het Digital Content Marketing Congress rond vijf grote thema’s: social media, marketing automation, inbound & content marketing, conversion & inbound sales en digitale transformatie. Elke weekdag diepen we één thema uit waarvoor telkens enkele specialisten mogen verwelkomen.

Maandag: social media

Op de eerste congresdag schuiven meteen drie sprekers aan die dieper ingaan op het gebruik van sociale media in je content marketing. Claudia Tluk (social media manager bij Brussels Airlines) komt uitleggen hoe je je organisch bereik op Facebook een nieuwe adem kan bezorgen, terwijl Benjamin Fox (digital marketing & social media strategist) bij Weber Shandwick uitlegt wat de rol van social media kan zijn bij het veranderen van het gedrag van je consumenten. Patrick De Pauw, de CEO van Social Seeder, bekijkt sociale media tot slot vanuit de sterke word-of-mouth-troeven.

Dinsdag: marketing automation

Ook op dinsdag krijgen de deelnemers aan DCMC2017 drie sprekers cadeau die allen het actuele topic automatisering coveren. De eerste is Ineke Leclercq (senior marketing automation expert WAEG) die een ‘maturity matrix’ presenteert. Daarna is het de beurt aan Stefaan Vuylsteke (consultant bij Engagementfactory) die de impact van campagnes toelicht. Het laatste woord op dinsdag is voor Serge De Munck (managing partner Marketing & More). Hij heeft het over de brug tussen marketing automation en het activeren van de data die je inzamelt.

Woensdag: inbound en contentmarketing

Op woensdag gaan we van start met het boeiende verhaal van TUI. Gaetan Van der Eecken, Conversion & Usability Specialist bij TUI, kaart het nut aan van generated content. Over het belang van video en video-animatie doet Jacob Lorré van het productiehuis Well Played een boekje open en Johan Vandecasteele (leadstreet) mag afronden met een helpsessie voor bedrijven wiens inbound marketing ondermaats presteert.

Donderdag: Conversion & inbound sales

Op donderdag gaan we de verkoopgerichte kant op met Eric Renom, de oprichter van Conversion&Co, die uitlegt hoe je je conversieratio kan optimaliseren. Peter Coopmans (conversion optimiser specialist bij Square One) preciseert hoe je een landingspage kan optimaliseren.

Vrijdag: Digitale Transformatie

Op vrijdag tot slot veel schoon volk voor een ander actueel onderwerp op deze DCMC2017: digitale transformatie. Met ten eerste George Lavric (digital transformation consultant) die digitale transformatie kadert binnen customer experience en Olivier Van Duüren (oprichter The Dualarity) die het verband legt met storytelling. Stijn Martens (digital marketing & strategy consultant bij Needle Strategy) praat over disruptie en Nico Staels, de CEO van Ikanda, sluit onze week af met het zeer toepasselijk flexwerken als onderwerp.

Zoals elk jaar is DCMC2017 een gratis evenement. Inschrijven is mogelijk en kan via de site van het congres

Redactie Mediaforta

Artikel door Redactie Mediaforta

Mediaforta Redactie bestaat uit een team van professionele marketingjournalisten. De redactie scant voor de lezers van deze blog de actualiteit op vlak van content marketing en bundelt de beschikbare informatie tot nuttige artikels die marketers helpen bij het uitwerken en uitvoeren van hun content marketing plannen en strategie.

Bekijk het profiel van de auteur.

Recently Published

draaiboek contentmarketing
»

Vijf stappen voor een draaiboek contentmarketing

Een draaiboek voor contentmarketing maakt jouw leven en dat van je ...

»

B2B webinar piekt niet enkel dankzij COVID-19

Tijdens de eerste maanden van de COVID-19 pandemie schoot het aantal ...

»

Hoe anders is lead generation met content in B2B?

Voor veel marketeers is lead generation het finale doel van hun ...

»

UX copywriting verdient een specialistenpen

In de categorie buzzwoorden is UX copywriting een speciaal geval. ...

Contentmarketing na corona
»

Zo maak je een strijdplan voor de post-corona- contentmarketing

Hoewel de corona-crisis nog lang niet achter ons ligt, duikt het ...

Contentmarketing in tijden van Corona wat is zinvol en wat niet
»

Contentmarketing in tijden van corona: wat is zinvol en wat niet?

De voorbije weken bekroop veel contentmarketeers de vraag wat ze ...

»

Zo maak je een dashboard met B2B content metrics

In deze blogpost leerde je welke metrics interessant zijn om de ...

»

Met deze metrics meet je of je B2B content werkt

Het aantal bezoekers, de gemiddelde tijd op een pagina of de bounce ...

»

Content als hoeksteen van je B2B-events

Voor marketers zijn B2B-events uitgelezen kansen om hun publiek ...