5 redenen om DCMC2015 te volgen

Redactie Mediaforta

Artikel door:
Redactie Mediaforta - 29 september 2015 - 3276 Views

3276 Views

Het Digital Content Marketing Congress 2015 kiest dit jaar voor contentmarketing met een brede kijk op het vak. Wie het congres volgt, ontdekt niet enkel hoe je content creëert of verspreidt, maar ook hoe dat alles in verband staat met andere marketingdisciplines. En dat hoeven zeker niet altijd ‘the usual suspects’ te zijn. Ontdek vijf goede redenen om DCMC2015 (5 tot 9 oktober) bij te wonen.

1. Vind jouw missing link tussen contentmarketing en sales

DCMC2015 maakt het verband duidelijk tussen contentmarketing als marketingmiddel en meerverkoop als marketingdoelstelling. Bij onder andere de bevlogen Patrick Petersen is dit een van de belangrijke invalshoeken, al zal Petersen zeker ook de relatie met engagement in de verf zetten. De weg van content naar sales loopt over het pad waarop prospecten uitgroeien tot een geëngageerd publiek.

2. Woon het huwelijk bij tussen automatisering en earned media

Content promoten heeft nog te vaak het imago van leuren met content: blogposts of video’s aanbieden aan opinion leaders of influencers die het dan de nodige aandacht kunnen bezorgen. De realiteit is anders. Het kan gestroomlijnder en efficiënter.

Daar zit de rol van marketing automation software voor heel veel tussen. DCMC2015 is blij om twee sprekers van Hubspot te verwelkomen. Een van hen, Iliyana Stareva, legt uit hoe je met een uitgekiende social mediastrategie de nodige aandacht kan vestigen op je content.  Ook Asokan Nirmalarajah (linkbird) en Davy Vandevinne (Outsource Communication) bouwen vanuit hun eigen achtergrond verder op dit thema.

3. Na dit congres zal je durven loslaten

Het inschakelen van sociale media betekent voor veel bedrijven ook het weggeven van een stukje controle over de weg die content aflegt. Zeker voor marketingdepartementen met een sterke above-the-line traditie is dat loslaten een niet altijd een evident proces. DCMC2015 leert je loslaten en doet dat met de hulp van Suzanne De Bakker(Universiteit Amsterdam), die dieper ingaat op het controleverlies bij het gebruik van sociale mediakanalen. Wedden dat loslaten ook zijn positieve kanten kan hebben?

4. ‘Data benutten’ blijft geen wollige marketingtechniek

“Big data” zwermt al enkele jaren als grote trend boven zowat alle marketingdisciplines en dat is voor contentmarketing niet anders. Hoe je data precies aanwendt om je contentstrategie te verfijnen, is voor veel marketers echter nog een proces van trial & error.

Om data een meer concrete invulling te geven, programmeert DCMC2015 meteen twee data specialisten. Pieter Vereertbrugghen (Cypres) helpt enkele misverstanden over data en contentmarketing de wereld uit, Franky Willekens (hoofd van de data-analyse bij BBDO) legt uit hoe je met data je strategie een stevige onderbouw kan bezorgen.

5. Tijdens dit online event kom je te weten hoe de contentstrategie van offline events werkt

‘Data en contentmarketing’ of ‘PR en contentmarketing’ zijn twee huweljiken die marketers nog niet zo vreemd in de oren zullen klinken. ‘Events en contentmarketing’ breekt wel uit het klassieke denkbeeld. Met Peter Decuypere (auteur van We Love Events) komt iemand die al helemaal niet in hokjes denkt ons uitleggen hoe groot de ‘match’ tussen beide disciplines wel kan zijn.

Wie meer wil vernemen over het Digital Content Marketing Congress 2015 kan gratis inschrijven op de congreswebsite.

Digital content marketing congress 2015Redactie Mediaforta

Artikel door Redactie Mediaforta

Mediaforta Redactie bestaat uit een team van professionele marketingjournalisten. De redactie scant voor de lezers van deze blog de actualiteit op vlak van content marketing en bundelt de beschikbare informatie tot nuttige artikels die marketers helpen bij het uitwerken en uitvoeren van hun content marketing plannen en strategie.

Bekijk het profiel van de auteur.

Recently Published

»

Met deze metrics meet je of je B2B content werkt

Het aantal bezoekers, de gemiddelde tijd op een pagina of de bounce ...

»

Content als hoeksteen van je B2B-events

Voor marketers zijn B2B-events uitgelezen kansen om hun publiek ...

online video B2B
»

Zo gebruik je met succes online video in B2B-contentmarketing

Online video is de voorbije jaren een van de favoriete ...

»

Visual design voor B2B-content is niet te onderschatten

Inzetten op visual design is voor contentmarketers in B2B een must. ...

B2B-content social media
»

Past je B2B-content ook op sociale media?

B2B-content op LinkedIn is zeer normaal, maar moet het ook op andere ...

»

Checklist voor het maken van goed onderbouwde B2B-content

Om succesvol te zijn met B2B-content, moet je content betekenisvol, ...

B2B content
»

Help, mijn B2B-content is niet efficiënt!

Content maken voor een B2B-publiek brengt specifieke eisen met zich ...

»

Moet er wel een copywriter in je contentteam?

Het is een hoeksteen van goede contentmarketing: inhoudelijk sterke ...

»

Vermijd de grote denkfouten bij B2B contentmarketing

Contentmarketing in B2B verschilt grondig van contentmarketing in ...