6 top content marketing blogs uit de States

Redactie Mediaforta

Artikel door:
Redactie Mediaforta - 09 januari 2015 - 2151 Views

2151 Views

De Verenigde Staten zijn sinds de doorbraak van (digitale) content marketing internationaal de vaandeldrager van deze marketingdiscipline. De resultaten uit Amerikaanse onderzoeken zijn doorgaans een vrij accurate voorspelling van wat zich even later ook in Europa afspeelt inzake content marketing. Ook de blogs over content marketing zijn een meer dan boeiende bron van sectorinformatie. Wij stellen onze eigen inspiratielijst van content marketing blogs voor.

1. Jeff Bullas

Auteur, strateeg, spreker en blogger Jeff Bullas staat voor diepgang. Ook bij Bullas vind je lijstjes met zes, zeven of zeventien tips of trends, maar hij werkt alles tot in de puntjes uit. Zijn blogs worden daardoor vaak heel lang (langer dan elke expert je zou aanraden), maar wie er de tijd en het geduld voor heeft, leert een pak bij.

2.  Joe Pulizzi

Joe Pulizzi is en blijft de thought leader van de content marketing industry. Zijn blog blijft dan ook een absolute aanrader voor zowel nieuwkomers als geroutineerde content marketers. Opvallend is dat Pulizzi zelden vanop het spreekgestoelte staat te preken. Ondanks zijn status gaat hij in op reacties, commentaren, andere bloggers die een interessant punt opwerpen om van daaruit weer posts te creëren die iedereen iets bijleren.

3. Heidi Cohen

Een eerste straffe madam op de internationale content marketing scene is Heidi Cohen. Haar blog is zeer bevattelijk, tovert veel voorbeelden uit de hoed, gebruikte herkenbare invalshoeken, maar durft ook wel eens aan ‘listitis’ te lijden (met 55 redenen om iets wel of niet te doen bijvoorbeeld).

4. Ann Handley

De tweede straffe madam die je moet leren kennen, is Ann Handley. Auteur van enkele standaardwerken over content marketing, maar ook de pen achter een licht chaotische blog. Op het eerste zicht een zootje ongeregeld van informatie over content marketing, maar achter de anarchie zitten goed onderbouwde blogposts. Handley blogt vanuit de basics: wat haar bezighoudt, haalt de blog. Haar schrijfplezier werkt overigens aanstekelijk.

5. Uberflip

Uberflip biedt content marketing oplossingen aan, maar heeft ook een blog om u tegen te zeggen. Geschreven vanuit actuele tendensen en alleen daarom al steeds relevant. Je zal er minder de krasse opinies of de knuppels in het hoenderhok vinden, maar des te meer praktische tips en wetenswaardigheden om een goed content marketing plan of een goede strategie mee te staven.

6. Steamfeed

Deze blog focust sterk op de digitale dimensie van content marketing. Veel info over content voor social media, over SEO, over software, over technologie, enz. Dat alles brengen de auteurs op een zeer journalistieke manier.

Redactie Mediaforta

Artikel door Redactie Mediaforta

Mediaforta Redactie bestaat uit een team van professionele marketingjournalisten. De redactie scant voor de lezers van deze blog de actualiteit op vlak van content marketing en bundelt de beschikbare informatie tot nuttige artikels die marketers helpen bij het uitwerken en uitvoeren van hun content marketing plannen en strategie.

Bekijk het profiel van de auteur.

Recently Published

outsourcen contentproductie
»

5 redenen waarom je contentproductie moet outsourcen

Als een bedrijf beslist om te starten met contentmarketing, is een ...

»

Hoe doe je aan social selling op LinkedIn?

Social selling is een verkooptechniek waarbij je social media ...

video producer
»

Wat doet een video producer precies?

In digitale contentmarketing is het maken van online video’s al ...

»

Hoe kan content je employer branding versterken?

Bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe werknemers doen in stijgende ...

website content
»

Nieuwe website? In deze fases denk je beter al aan content

Voor veel bedrijven is een nieuwe website maken een grote uitdaging. ...

ABN Amro
»

ABN Amro scoort met content over en voor beleggers

Hoe haal je alles uit de kast met marktonderzoek en content? De bank ...

content manager
»

Wat doet een content manager precies?

De kapitein op het schip. De grendel op de deur. De bewaker van alle ...

droits auteur
»

Contentmarketing en auteursrechten: welke content is nu echt van jou?

Artikels of video’s die op je website verschijnen, zijn niet ...

DCMC2018
»

DCMC2018 maakt zijn programma bekend

Het Digital Content Marketing Congress van Mediaforta, dat dit jaar ...