Google van content naar hogere conversie met +Post ads

Redactie Mediaforta

Artikel door:
Redactie Mediaforta - 26 december 2013 - 2106 Views

2106 Views

Google heeft deze maand de betaversie van de +Post ads voorgesteld. Het gaat om een reclameformaat voor Google+ dat adverteerders de brug helpt maken tussen de content die ze op het sociale netwerk plaatsen en het aantal conversies dat ze met die content willen realiseren. Op die manier doet Google wat elk sociaal netwerk ambieert: een verdienmodel installeren. Dit model is er een dat zeer sterk de kaart van content distributie uitspeelt.

Het was de Google+ product manager, Eran Arkin, die deze maand de eer kreeg om het pilootproject op zijn eigen pagina aan te kondigen. De betaversie van de +Post ads draait op dit moment proef bij grote merken als Toyota, Ritz of Cadbury. De testimonial van Toyota deed overigens dienst als promovideo voor de aankondiging van de +Post ads.

+Post ads hebben een filosofie

plus post ad toyotaHet systeem voorziet in gesponsorde posts die het publiek van de content op Google+ vanop de merksites naar de display ads van Google moet brengen. In praktijk betekent dit dat een merk bijvoorbeeld een foto of video kan creëren, dat stukje content publiek maakt op Google+ en vervolgens Google betaalt om het om te zetten in een display ad voor het Display Ad Network van Google. Het gevolg van die systematiek is dat de content die merken maken meegeniet van het grote bereik van het Display Ad Network (in totaal tonen 2 miljoen sites, apps en video’s de AdWords reclame). De filosofie van Google is duidelijk: hun display ads bereiken het hele internet en dat is tot nader order groter dan het netwerk van elke brand page op Google+. Of elke brand page op Facebook, al laat Google die naam uiteraard niet vallen. Ondanks het massabereik merkte Digimedia terecht meteen op dat het toch een uitdaging zal blijven om te concurreren met bijvoorbeeld Facebook, waar de gebruikers 25% van hun geconnecteerde tijd doorbrengen, los van het toestel dat ze gebruiken.

Breek uit het netwerk

De +Post ads vormen dus zonder twijfel een interessante evolutie in de strijd tussen Google+ en Facebook. Behalve het feit dat er een groot bereik om de hoek loert, kunnen content marketers uit dit initiatief nog een aantal andere boeiende conclusies trekken:

1. Betalen. Een goede analyse in AdAge leert ons dat Google aanrekent van zodra een gebruiker twee seconden over de ad beweegt met zijn muis, waardoor de +Post ad uitklapt op het scherm. Over de tarieven van de ads, die Google nog verder zal ontwikkelen, is momenteel weinig geweten.

2. Binnen of buiten Google+. Google laat expliciet verstaan dat het vindt dat content moet kunnen reizen buiten het eigen sociale netwerk. Dat sluit aan bij een moderne kijk op digitale content strategie, waarbij niet vanuit het medium wordt gedacht, maar vanuit de doelgroep en de plaatsen op het net waar je die het best kan bereiken. Google kadert die benadering als het ‘zero moment of truth’: een merk moet content afleveren die de gebruiker nodig heeft en dat op het moment en de plaats waar hij die nodig heeft.

3. Opportunistische trekje. Toch zit er ook voor Google meer in. Het brengt de content van zijn adverteerders buiten het Google+ netwerk, maar het trekt zo tegelijk ook mensen naar Google+ die het netwerk anders niet meteen hadden bezocht.

4. Even geduld aub. De +Post ads zitten in een betafase en zijn beschikbaar voor een beperkt aantal AdWords adverteerders. Google heeft echter een open uitnodiging staan voor toekomstige testers.


 

Redactie Mediaforta

Artikel door Redactie Mediaforta

Mediaforta Redactie bestaat uit een team van professionele marketingjournalisten. De redactie scant voor de lezers van deze blog de actualiteit op vlak van content marketing en bundelt de beschikbare informatie tot nuttige artikels die marketers helpen bij het uitwerken en uitvoeren van hun content marketing plannen en strategie.

Bekijk het profiel van de auteur.

Recently Published

outsourcen contentproductie
»

5 redenen waarom je contentproductie moet outsourcen

Als een bedrijf beslist om te starten met contentmarketing, is een ...

»

Hoe doe je aan social selling op LinkedIn?

Social selling is een verkooptechniek waarbij je social media ...

video producer
»

Wat doet een video producer precies?

In digitale contentmarketing is het maken van online video’s al ...

»

Hoe kan content je employer branding versterken?

Bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe werknemers doen in stijgende ...

website content
»

Nieuwe website? In deze fases denk je beter al aan content

Voor veel bedrijven is een nieuwe website maken een grote uitdaging. ...

ABN Amro
»

ABN Amro scoort met content over en voor beleggers

Hoe haal je alles uit de kast met marktonderzoek en content? De bank ...

content manager
»

Wat doet een content manager precies?

De kapitein op het schip. De grendel op de deur. De bewaker van alle ...

droits auteur
»

Contentmarketing en auteursrechten: welke content is nu echt van jou?

Artikels of video’s die op je website verschijnen, zijn niet ...

DCMC2018
»

DCMC2018 maakt zijn programma bekend

Het Digital Content Marketing Congress van Mediaforta, dat dit jaar ...