De troeven van online video

Tom Peeters

Artikel door:
Tom Peeters - 13 april 2012 - 2153 Views

2153 Views

video voor content marketingAls content marketing in essentie draait om het bereiken van de juiste doelgroep met relevante informatie in de juiste context, dan zet dat de deur open voor het hanteren van een hele rits media in de content marketing mix. Spitsen we dat toe op het online luik van die mediamix dan valt op dat tekstinformatie nog altijd de eerste reflex vormt van veel contentverspreiders. Nochtans mag men video niet vergeten.

En dat geldt zowel voor de eigen website als voor de pagina’s op sociale netwerken. De reden ligt voor de hand: wie kort op de bal wil spelen, niet onbelangrijk op het net, kan informatie sneller verwerken in een boeiend artikel dan in kwalitatieve videofragmenten. Toch is het raadzaam om na te gaan hoe in de mix van media online video regelmatig een plaats kan krijgen.

De voorbereiding van video content vergt meer tijd, maar de openheid van de meeste surfers voor ‘filmpjes’ is zeer groot, met dank aan kanalen als YouTube maar zeker ook Vimeo. Amerikaanse onderzoeken wijzen erop dat 1 miljard mensen de komende vijf jaar online video zullen kijken en een misschien nog meer relevante indicator van de penetratie zijn de reclamebestedingen in de Verenigde Staten. Daarin groeit het aandeel van online video (voor internetreclame dan) stilaan naar een cijfer in de buurt van 10%.

Als het goed geïntegreerd wordt met de andere tekstuele media dan kan online video een duidelijke stimulator van de merkvoorkeur zijn. Kijken we meer inhoudelijk dan blijft echter de vaststelling dat je als merk of bedrijf in anderhalve minuut video niet kan vertellen wat je in een stuk tekst van twee A4’s vertelt. Een combinatie van beide is dus niet enkel om redenen van snelheid, maar ook voor de diepgang van de informatie een must.

Troeven van video

Wel heeft die anderhalve minuut (of minder) enkele sterke virale troeven. Het delen van tekst via sociale netwerken heeft via de share-buttons aan belang gewonnen, maar video heeft zich door zijn hoog entertainmentgehalte altijd al uitstekend geleend voor online viral marketing. Lees: wie zijn content viraal wil verspreiden, kan dat heel goed doen met video. De kijker die daarna meer diepgaande informatie wenst, zal sneller in de andere geschreven informatie zijn gading vinden.

 

Tom Peeters

Artikel door Tom Peeters

Tom Peeters is eigenaar van het digitaal content marketing agentschap Mediaforta. Hij heeft een expertise van meer dan 20 jaar in de mediawereld, en meer dan 7 jaar in de reclame sector. Beide expertises combineert hij vandaag binnen Mediaforta, waar merken terecht kunnen wanneer ze op zoek zijn naar een sterke content partner.

Bekijk het profiel van de auteur.

Recently Published

draaiboek contentmarketing
»

Vijf stappen voor een draaiboek contentmarketing

Een draaiboek voor contentmarketing maakt jouw leven en dat van je ...

»

B2B webinar piekt niet enkel dankzij COVID-19

Tijdens de eerste maanden van de COVID-19 pandemie schoot het aantal ...

»

Hoe anders is lead generation met content in B2B?

Voor veel marketeers is lead generation het finale doel van hun ...

»

UX copywriting verdient een specialistenpen

In de categorie buzzwoorden is UX copywriting een speciaal geval. ...

Contentmarketing na corona
»

Zo maak je een strijdplan voor de post-corona- contentmarketing

Hoewel de corona-crisis nog lang niet achter ons ligt, duikt het ...

Contentmarketing in tijden van Corona wat is zinvol en wat niet
»

Contentmarketing in tijden van corona: wat is zinvol en wat niet?

De voorbije weken bekroop veel contentmarketeers de vraag wat ze ...

»

Zo maak je een dashboard met B2B content metrics

In deze blogpost leerde je welke metrics interessant zijn om de ...

»

Met deze metrics meet je of je B2B content werkt

Het aantal bezoekers, de gemiddelde tijd op een pagina of de bounce ...

»

Content als hoeksteen van je B2B-events

Voor marketers zijn B2B-events uitgelezen kansen om hun publiek ...