Versnel je groei in 2024

  • Inzichten van 24 digitale experten
  • 47 concrete tips die je kan toepassen
  • Thema’s rond: data, contentmarketing, videomarketing, customer experience, social selling, customer journeys, …
  • 63 pagina’s vol groeiversnellers
  • 4 podcasts met 4 topmarketeers
Download whitepaper

Is technologie de toekomst van de media?

technologie toekomst mediaDe afgelopen tien jaar volgen innovaties elkaar in het medialandschap in sneltempo op. Er is volgens mij geen andere sector – buiten de IT business – die op zo korte tijd zo drastisch veranderd is. Waar is de tijd dat de BRT en de RTBF de enige Belgische zenders waren? Vandaag zijn alleen al in Vlaanderen meer dan 20 Tv-zenders aanwezig. Niet alleen verruimde het aanbod, ook de diversiteit ging dezelfde weg op. Vroeger was er radio, televisie en print. Vandaag is daar internet bijgekomen. Deze laatste werkt nog steeds volop als een catalysator op veranderingen binnen het medialandschap. Kranten zien hun oplagecijfers stagneren of dalen en televisie krijgt concurrentie van TV on demand en internet TV, radio moet podcasts en streaming uitzendingen naast zich dulden…

Komt het ooit nog goed of zijn de mediabedrijven van gisteren gedoemd om te verdwijnen? We zitten in een continu proces van innovatie, en dit tegen een nooit geziene snelheid. Alle succesvolle innovaties binnen de mediawereld zijn vandaag technologiegedreven. Zo is de diversiteit in het medialandschap mee kunnen ontstaan dankzij vooral de technologische veranderingen; dankzij kabeltelevisie kunnen we meer zenders ontvangen, de internetkabel bracht ons dan weer sociale media en zoekmotoren. Deze tsunami aan technologische veranderingen werkt verwoestend in op de klassieke businessmodellen van de mediabedrijven die hierdoor hoe langer hoe meer onder druk komen te staan.

Als er een constante is in al die innovaties dan is het inderdaad nieuwe technologie. Het zijn niet langer de klassieke spelers die de mediawereld volledig beheren maar wel nieuwe spelers die hoe langer hoe meer hun plaats opeisen en vanuit een heel andere sector komen, namelijk de technologie. Kijk maar eens naar de spelers die vandaag succesvol zijn op de mediamarkt; telecombedrijven ( Telenet, Belgacom), zoekmachines (Google, Yahoo), producenten van hardware ( Apple, Samsung) en sociale media. Ze slagen er hoe langer hoe meer om een dominante plaats te verwerven binnen de bestaande mediawereld. Zij zijn (nu al?) de (volgende) generatie “media” die de huidige begint te domineren, zal overnemen en zal veranderen?  Misschien moeten de grote mediaspelers zelf een gezamenlijk initiatief nemen en bijvoorbeeld hun eigen eReaders op de markt brengen ( zoals Yahoo dit gedaan heeft met de Kindle, het meest verkochte apparaat ooit op de website) in plaats van de iPad op te hemelen.
Tom

 

14 redenen waarom jouw contentmarketing niet werkt

Heb je weinig of zwakke leads, weinig bezoekers, weinig clicks? We sommen in deze whitepaper 14 redenen op waardoor het fout kan lopen en geven tips hoe je dit kan vermijden.