Hoofdpunten

Content marketing bedrijf
-31536000 de dagen max geleden
1527343500 de post dagen
106 Views

Hoe zoek en vind ik een goed contentmarketingagentschap?


In het uitgebreide landschap van communicatiebedrijven is het niet eenvoudig om een goed contentmarketingbureau te vinden. Zeker nu sinds de enorme populariteit van contentmarketing bij merken bijna elk agentschap beweert dat het aan contentmarketing doet. Hoe vind je dus een goed contentmarketingbureau? En waar moet je op letten bij het selecteren van een contentmarketingagentschap?

1 Budget en doelstellingen

Het is belangrijk om eerst naar jezelf te kijken en duidelijk je doelstellingen en het bijhorende budget in kaart te brengen. Heb je ambitieuze doelen en een klein budget? Dan is de kans groot dat niemand jou kan helpen. Contentmarketing is niet goedkoop en als je op heel korte tijd resultaten nodig hebt, kies je misschien beter voor een ander type van marketing. Begin dus met duidelijk in kaart te brengen wat je wil en welk budget je daarvoor hebt.

2 Bepaal wat je intern wil doen en wat je wil uitbesteden

Contentmarketing dekt heel wat activiteiten. Om er een aantal te noemen: contentstrategie, e-mailmarketing, lead nurturing, contentcreatie, SEO, contentpromotie… Het kan zijn dat je als bedrijf zelf al een aantal zaken doet. Lijst dit goed op, zodat je goed weet wat je wil uitbesteden. Wees hier wel realistisch in. Wat je vandaag nog niet inhouse doet, zal je morgen ook niet zo snel doen.

3 Briefing

Schrijf een goede briefing uit. Dit zal je helpen met de zoektocht naar het juiste agentschap. Bovendien wordt het op die manier ook voor jou en je team duidelijk wat je verwacht van een contentmarketingagentschap.

4 Selecteer de agentschappen

Als de briefing klaar is, kan je heel gericht zoeken naar contentmarketingagentschappen die jou verder kunnen helpen. Maar zoals je snel zal merken, is contentmarketing populair en doet vandaag zowat elk agentschap aan contentmarketing. Hoe kan je dan het juiste agentschap kiezen? Een eerste screening kan helpen. Zoek je een bureau dat gespecialiseerd is in contentmarketing of zoek je een breder agentschap dat ook aan contentmarketing doet? Probeer te achterhalen welk type agentschap jij nodig hebt. Doet een agentschap al langer dan 8 jaar aan contentmarketing, dan zijn het specialisten. Doet het agentschap nog maar twee jaar aan contentmarketing, dan is de kans groot dat je te maken hebt met een agentschap dat naast contentmarketing ook andere diensten aanbiedt.

5 Cultuur

Als je een contentmarketingagentschap gekozen hebt, ga dan zeker na of hun cultuur matcht met jouw cultuur. Contentmarketing is een intensieve aangelegenheid. Je zal heel vaak met je agentschap moeten samenzitten. Als jullie cultuur niet matcht, is de kans groot dat je opzet niet zal lukken.

 

Recently Published

digital marketeer
»

Wat doet de digital marketeer in je digitaal contentteam?

Binnen je contentteam is plaats voor uiteenlopende profielen, maar de ...

content organigram
»

Met welke interne organisatie kan je content maken?

Als je als bedrijf content wil maken, dan heb je daarvoor de juiste ...

Content marketing bedrijf
»

Hoe zoek en vind ik een goed contentmarketingagentschap?

In het uitgebreide landschap van communicatiebedrijven is het niet ...

podcast
»

De opmars van de podcast

Als medium om content te verspreiden, is de podcast zeker geen ...

voice searcg
»

Je content afstemmen op voice search, moet dat nu al?

In SEO is voice search zonder twijfel één van de hot topics van het ...

podcast
»

De content comeback van Lance Armstrong

Dopingzondaar Lance Armstrong timmert na vijf jaar op de blaren terug ...

webleads
»

Hoe meet je of je voldoende webleads binnenhaalt?

Het genereren van webleads is zeer vaak een vaste waarde wanneer ...

social selling
»

Aan de slag met social selling

Volgens LinkedIn Sales Solutions is social selling voor verkoopteams ...

marketing dashboard
»

Hoe volg je content KPI’s op met een dashboard?

Bij een goede contentmarketingstrategie horen KPI’s (key ...