Hoofdpunten

DCMC2017
dcmc2017
-31536000 de dagen max geleden
1524744780 de post dagen
604 Views

DCMC2017 in 4 quotes als opwarmer


Van 9 tot 13 oktober organiseert Mediaforta zijn jaarlijkse Digital Content Marketing Congress. Tijdens dit gratis virtuele congres kan u elke dag interessante sprekers bekijken over topics als contentmarketing, sociale media, conversie, marketing automation en digitale transformatie. Bij wijze van opwarmer stellen we vier opmerkelijke sprekers van DCMC2017 uitgebreider voor.

Quote 1/Olivier Van Duüren (The Dualarity)

DCMC2017Na een lange carrière bij Microsoft hield Olivier Van Duüren in 2016 The Dualarity boven de doopvont. Die vlag dekt niet geheel onverwacht twee ladingen: het is een boek en een bedrijf. Beide hebben hetzelfde doel: bedrijven helpen bij business (en persoonlijke) transformatie. Hij vertolkt zijn visie graag internationaal op congressen.

share

'“When transforming put the customer at the heart, see people as the soul and digital as oxygen”'

Wat kenmerkt Van Duüren het sterkst? Hij trekt een duidelijke lijn van hoe mensen functioneren naar bedrijven. “Hoe wij leven, met een ziel en met zuurstof, kan je toepassen op hoe je bedrijven en organisaties ziet”, zegt hij.

“Dezelfde pijlers zijn het fundament van je bedrijf: zet de consument in het hart, gebruik digital als zuurstof en waardeer de mensen als de ziel van je bedrijf. Die drie moeten hand in hand gaan met de reden van je onderneming: je doel, je bestaansreden, waarin je gelooft, hetgeen waartoe je resultaten moeten dienen.”

Wie zich vooraf meer wil verdiepen in Olivier Van Duürens ideeën, raden we dit LinkedIn-artikel aan.

Quote 2/Stefaan Vuylsteke (Engagementfactory)

DCMC2017Stefaan Vuylsteke, Senior Modern Marketing (Automation) Consultant bij Engagementfactory heeft het zoals zijn functietitel al aangeeft voor moderne marketing. Dat betekent marketing met oog voor de groeiende rol van data in combinatie journey mapping, buyer personas, content en marketing automation. De moderne marketeer is volgens Vuylsteke geen cijferaar met data, maar iemand die inzichten verwerft over het gedrag van zijn doelgroep om zo het engagement te versterken.

share

'“Modern marketeers are behavioural coaches”'

Hij maakt dat graag concreet met voorbeelden uit campagnes en koppelt dat aan kennis die hij verwierf als Master in B2B Eloqua en in online overtuigingstechnieken.

Wie al een vleugje wil proeven, vindt hier een interessant artikel van Stefaans hand dat uitlegt hoe je in e-mailmarketing overtuigender kan worden door aan je ‘From’-name te werken. Een aanrader!

Quote 3/Patrick De Pauw (Social Seeder)

DCMC2017Tijdens zijn carrière in de reissector ondervond Patrick De Pauw de disruptie aan den lijve. Het viel hem op hoe mond-aan-mondreclame evolueerde en zelfs aan kracht won, waarna hij als CEO Social Seeder ging leiden. Het bureau uit Vilvoorde helpt bedrijven bij het activeren van ambassadors. Wat begon als een tool is intussen een volwaardig platform geworden die klanten helpt bij alle aspecten van ambassador marketing.

share

'“To inspire people, start conversations”'

Vorig jaar nog kreeg het bedrijf een kapitaalsinjectie van een half miljoen euro via privé-investeerders en bij die gelegenheid, lichtte De Pauw zijn visie nog eens toe. “Een honderdtal collega’s of fans die echt achter een boodschap staan, hebben meer impact dan de traditionele reclameboodschappen van een bedrijf,” vertelde hij toen aan Bloovi, “door hen te vragen om campagnes te delen met hun sociaal netwerk, ontstaat een digitale mond-aan-mond campagne.”

Quote 4/Johan Vandecasteele (Leadstreet)

DCMC2017Zijn quote geeft het al aan: Johan Vandecasteele is een absolute believer van inbound marketing. Met onder andere ervaring aan mediakant (Sanoma en Minoc), zette hij in 2014 de stap naar leadstreet dat content, marketing automation en inbound verenigt.

share

'“If inbound isn’t working for you, my guess is you are not doing it right”'

“Ik heb zelf gezien hoe de wereld veranderd is”, schrijft Vandecasteele zelf. “Hoe sterk het consumentengedrag gewijzigd is. En wat daar de impact van is voor bedrijven. Ik geloof sterk in content. In online. Ik geloof heilig dat content, marketing automation en inbound marketing een ij-zer-ster-ke combinatie zijn (…)”

Recently Published

podcast
»

De opmars van de podcast

Als medium om content te verspreiden, is de podcast zeker geen ...

voice searcg
»

Je content afstemmen op voice search, moet dat nu al?

In SEO is voice search zonder twijfel één van de hot topics van het ...

podcast
»

De content comeback van Lance Armstrong

Dopingzondaar Lance Armstrong timmert na vijf jaar op de blaren terug ...

webleads
»

Hoe meet je of je voldoende webleads binnenhaalt?

Het genereren van webleads is zeer vaak een vaste waarde wanneer ...

social selling
»

Aan de slag met social selling

Volgens LinkedIn Sales Solutions is social selling voor verkoopteams ...

marketing dashboard
»

Hoe volg je content KPI’s op met een dashboard?

Bij een goede contentmarketingstrategie horen KPI’s (key ...

featured snippet
»

Featured snippets: zo kaap je ‘positie 0’ in de zoekrankings

Merkte je ook al dat Google zijn zoekresultaten vaak start met een ...

meta description lengte
»

Google gaat voor een langere meta description

Al gemerkt? In de zoekresultaten van Google staat meer uitleg onder ...

robot
»

Met een robot naar sterkere content, kan dat?

Met een nieuw jaar voor de deur blikken we graag vooruit. Niet met ...