Hoofdpunten

1762 Views

6 top content marketing blogs uit de States


De Verenigde Staten zijn sinds de doorbraak van (digitale) content marketing internationaal de vaandeldrager van deze marketingdiscipline. De resultaten uit Amerikaanse onderzoeken zijn doorgaans een vrij accurate voorspelling van wat zich even later ook in Europa afspeelt inzake content marketing. Ook de blogs over content marketing zijn een meer dan boeiende bron van sectorinformatie. Wij stellen onze eigen inspiratielijst van content marketing blogs voor.

1. Jeff Bullas

Auteur, strateeg, spreker en blogger Jeff Bullas staat voor diepgang. Ook bij Bullas vind je lijstjes met zes, zeven of zeventien tips of trends, maar hij werkt alles tot in de puntjes uit. Zijn blogs worden daardoor vaak heel lang (langer dan elke expert je zou aanraden), maar wie er de tijd en het geduld voor heeft, leert een pak bij.

2.  Joe Pulizzi

Joe Pulizzi is en blijft de thought leader van de content marketing industry. Zijn blog blijft dan ook een absolute aanrader voor zowel nieuwkomers als geroutineerde content marketers. Opvallend is dat Pulizzi zelden vanop het spreekgestoelte staat te preken. Ondanks zijn status gaat hij in op reacties, commentaren, andere bloggers die een interessant punt opwerpen om van daaruit weer posts te creëren die iedereen iets bijleren.

3. Heidi Cohen

Een eerste straffe madam op de internationale content marketing scene is Heidi Cohen. Haar blog is zeer bevattelijk, tovert veel voorbeelden uit de hoed, gebruikte herkenbare invalshoeken, maar durft ook wel eens aan ‘listitis’ te lijden (met 55 redenen om iets wel of niet te doen bijvoorbeeld).

4. Ann Handley

De tweede straffe madam die je moet leren kennen, is Ann Handley. Auteur van enkele standaardwerken over content marketing, maar ook de pen achter een licht chaotische blog. Op het eerste zicht een zootje ongeregeld van informatie over content marketing, maar achter de anarchie zitten goed onderbouwde blogposts. Handley blogt vanuit de basics: wat haar bezighoudt, haalt de blog. Haar schrijfplezier werkt overigens aanstekelijk.

5. Uberflip

Uberflip biedt content marketing oplossingen aan, maar heeft ook een blog om u tegen te zeggen. Geschreven vanuit actuele tendensen en alleen daarom al steeds relevant. Je zal er minder de krasse opinies of de knuppels in het hoenderhok vinden, maar des te meer praktische tips en wetenswaardigheden om een goed content marketing plan of een goede strategie mee te staven.

6. Steamfeed

Deze blog focust sterk op de digitale dimensie van content marketing. Veel info over content voor social media, over SEO, over software, over technologie, enz. Dat alles brengen de auteurs op een zeer journalistieke manier.

Recently Published

meta description lengte
»

Google gaat voor een langere meta description

Al gemerkt? In de zoekresultaten van Google staat meer uitleg onder ...

robot
»

Met een robot naar sterkere content, kan dat?

Met een nieuw jaar voor de deur blikken we graag vooruit. Niet met ...

»

Animatie laten maken? Hoe nu verder?

Je hebt een animatie laten maken om jouw verhaal of concept te ...

»

PepsiCo financiert zijn marketing (deels) met content

Content maken evolueert voor veel multinationale merken naar een ...

whatsapp business
»

Content via WhatsApp: KLM toont de weg

Als contentmarketeer kan je voortaan ook WhatsApp aan je kanalenmix ...

GDPR
»

De impact van GDPR op contentmarketing

GDPR is ‘talk of the town’ in marketingland. Minder dan een jaar ...

workflows
»

Waarom helpen workflows je contentmarketing?

Workflows zijn de hoeksteen van een performante aanpak van je ...

»

Wat is marketing automation en hoe kan het jouw bedrijf helpen?

Marketing automation is een woord dat al een tijdje meedraait binnen ...

dcmc2017
»

DCMC2017 in 4 quotes als opwarmer

Van 9 tot 13 oktober organiseert Mediaforta zijn jaarlijkse Digital ...