Hoofdpunten

-31536000 de dagen max geleden
1529676600 de post dagen
2039 Views

6 top content marketing blogs uit de States


De Verenigde Staten zijn sinds de doorbraak van (digitale) content marketing internationaal de vaandeldrager van deze marketingdiscipline. De resultaten uit Amerikaanse onderzoeken zijn doorgaans een vrij accurate voorspelling van wat zich even later ook in Europa afspeelt inzake content marketing. Ook de blogs over content marketing zijn een meer dan boeiende bron van sectorinformatie. Wij stellen onze eigen inspiratielijst van content marketing blogs voor.

1. Jeff Bullas

Auteur, strateeg, spreker en blogger Jeff Bullas staat voor diepgang. Ook bij Bullas vind je lijstjes met zes, zeven of zeventien tips of trends, maar hij werkt alles tot in de puntjes uit. Zijn blogs worden daardoor vaak heel lang (langer dan elke expert je zou aanraden), maar wie er de tijd en het geduld voor heeft, leert een pak bij.

2.  Joe Pulizzi

Joe Pulizzi is en blijft de thought leader van de content marketing industry. Zijn blog blijft dan ook een absolute aanrader voor zowel nieuwkomers als geroutineerde content marketers. Opvallend is dat Pulizzi zelden vanop het spreekgestoelte staat te preken. Ondanks zijn status gaat hij in op reacties, commentaren, andere bloggers die een interessant punt opwerpen om van daaruit weer posts te creëren die iedereen iets bijleren.

3. Heidi Cohen

Een eerste straffe madam op de internationale content marketing scene is Heidi Cohen. Haar blog is zeer bevattelijk, tovert veel voorbeelden uit de hoed, gebruikte herkenbare invalshoeken, maar durft ook wel eens aan ‘listitis’ te lijden (met 55 redenen om iets wel of niet te doen bijvoorbeeld).

4. Ann Handley

De tweede straffe madam die je moet leren kennen, is Ann Handley. Auteur van enkele standaardwerken over content marketing, maar ook de pen achter een licht chaotische blog. Op het eerste zicht een zootje ongeregeld van informatie over content marketing, maar achter de anarchie zitten goed onderbouwde blogposts. Handley blogt vanuit de basics: wat haar bezighoudt, haalt de blog. Haar schrijfplezier werkt overigens aanstekelijk.

5. Uberflip

Uberflip biedt content marketing oplossingen aan, maar heeft ook een blog om u tegen te zeggen. Geschreven vanuit actuele tendensen en alleen daarom al steeds relevant. Je zal er minder de krasse opinies of de knuppels in het hoenderhok vinden, maar des te meer praktische tips en wetenswaardigheden om een goed content marketing plan of een goede strategie mee te staven.

6. Steamfeed

Deze blog focust sterk op de digitale dimensie van content marketing. Veel info over content voor social media, over SEO, over software, over technologie, enz. Dat alles brengen de auteurs op een zeer journalistieke manier.

Recently Published

content planning
»

Zo leer je deadlines voor content bepalen

Content plannen is deadlines stellen en respecteren. Klinkt ...

digital marketeer
»

Digital marketeer in vier vragen: Gerben De Moor

Eerder legden we al uit hoe een digital marketeer binnen je content ...

digital marketeer
»

Wat doet de digital marketeer in je digitaal contentteam?

Binnen je contentteam is plaats voor uiteenlopende profielen, maar de ...

content organigram
»

Met welke interne organisatie kan je content maken?

Als je als bedrijf content wil maken, dan heb je daarvoor de juiste ...

Content marketing bedrijf
»

Hoe zoek en vind ik een goed contentmarketingagentschap?

In het uitgebreide landschap van communicatiebedrijven is het niet ...

podcast
»

De opmars van de podcast

Als medium om content te verspreiden, is de podcast zeker geen ...

voice searcg
»

Je content afstemmen op voice search, moet dat nu al?

In SEO is voice search zonder twijfel één van de hot topics van het ...

podcast
»

De content comeback van Lance Armstrong

Dopingzondaar Lance Armstrong timmert na vijf jaar op de blaren terug ...

webleads
»

Hoe meet je of je voldoende webleads binnenhaalt?

Het genereren van webleads is zeer vaak een vaste waarde wanneer ...