Hoofdpunten

conversie
915 Views

Content en conversie: van bezoeker naar lead


conversieJe bent tevreden over het aantal bezoekers van je website, maar tegelijk vind je dat nog te weinig van die bezoekers een lead of zelfs een klant worden. De oplossing van dit vaak voorkomende probleem ligt in het koppelen van de juiste incentives aan de content die je als onderneming verspreidt.

Om bezoekers te kunnen omzetten in leads moet je hen een goede reden geven om dit te doen. Anonieme bezoekers zijn op je website terechtgekomen omdat ze naar iets specifieks op zoek waren. Als ze dit gevonden hebben op jouw website, moet je hen conversion incentives of calls-to-action aanreiken. Dit is content die voor de bezoekers interessant genoeg is om er hun anonimiteit voor op te geven. Het is met andere woorden belangrijk dat je de behoeften van je potentiële klanten goed begrijpt om te kunnen weten wat je best aanbiedt op jouw website.

De meest gebruikte call-to-actionmethoden zijn de volgende:

• Inschrijven voor een nieuwsbrief of blogupdates

• Registratie om comments te geven op een blog

• Downloaden van een e-book of whitepaper

• Een proefperiode aanbieden

• Webinar

• Online workshop

• Speciale aanbiedingen

• Consultatieaanvragen (gratis advies aanbieden)

Conversie met calls-to-action

Het afstemmen van de calls-to-action op de doelgroepbehoeften betekent dat de keuzes zullen verschillen van sector tot sector. Toch zijn er enkele calls-to-action die op bijna elke pagina terug te vinden zouden moeten zijn:

• Contactgegevens (adres, e-mail, telefoon,…)

• “Contacteer ons”- knop

• Links naar sociale media

• Share-knoppen (delen met andere)

Sociale media helpen je vooral om een groter bereik op te bouwen, maar ook hieraan kan je een incentive koppelen. Door bijvoorbeeld wedstrijden te organiseren, of door de bezoekers aan te sporen om je pagina te liken in ruil voor toegang tot waardevolle content (foto’s, video’s, e-books,…). Het is van belang dat je zoveel mogelijk hindernissen wegneemt voor bezoekers om zich te kunnen registreren. De verschillende call-to-actionmanieren moeten dus makkelijk terug te vinden zijn en liefst gratis aangeboden worden. Maar mensen die echt geïnteresseerd zijn, zullen zeker bereid zijn om te betalen, zolang de aangeboden content voldoende waardevol is voor je bezoekers.

Houd conversieratio’s bij

Een voordeel van leadgeneratie is dat het een overzicht geeft van welke calls-to-action bij je doelgroep in de smaak vallen en welke niet. Het helpt om te weten te komen en in te schatten hoe en op welke CTA’s je doelgroep vooral reageert. Een voorbeeld ter verduidelijking: wanneer je website 100 bezoekers heeft en 5 daarvan klikken op het door jou geplaatste filmpje, heb je een conversiepercentage van 5%. Als je merkt dat dit percentage veel lager ligt voor een blogpost, weet je dat jouw doelgroep zich eerder aangesproken voelt door het bekijken van een filmpje. En dat dus het plaatsen van beeldmateriaal effectiever is en tot een hogere interactie met je bezoekers zal leiden. Het koppelen van deze data aan de basisanalyse van je buyer personae en hun behoeften zet de lead generatie en later de sales meteen een heel eind op het juiste spoor.

 

Recently Published

»

Wat is lead nurturing?

Vroeger gingen mensen twee tot vier keer naar een showroom van een ...

skills contentmarketeer
»

Wat zijn de skills van de contentmarketeer?

Wie vandaag kijkt naar de skills die bedrijven zoeken in een ...

artificial intelligence
»

Kan artificiële intelligentie je content maken?

Artificiële intelligentie (AI) is één van de trending marketing ...

social media
»

Eenvoudig je sociale media bereik verhogen

Het is geen geheim meer dat wie echt wil opvallen met content op ...

contentmarketing care
»

Help mijn content werkt niet: EHBO voor contentmarketing

Je investeert in contentmarketing, maar te weinig mensen lezen of ...

»

Waarom Instagram (bijna) onmisbaar is

Social media experts merken het al een tijdje op: Instagram wordt zo ...

andrew davis content overload
»

Andrew Davis: “Stop de content overload”

“Het is niet omdat we meer content maken, dat we er ook meer kunnen ...

contentplatform
»

Wat is een contentplatform nu precies?

Voor veel bedrijven is een contentplatform het nieuwe ...

»

Op zoek naar shares: welke soort content werkt?

Voor veel merken zijn content shares zeer belangrijk. Content delen ...