Hoofdpunten

Cauderlier DCMC2013
-31536000 de dagen max geleden
1521902640 de post dagen
953 Views

Digital Content Marketing Congres preview: Cédric Cauderlier


Cauderlier DCMC2013De tweede spreker die ons op de openingsdag (maandag 7/10) van het Digital Content Marketing Congress van Mediaforta trakteert op een presentatie is Cédric Cauderlier. Het ex-head of digital van Danone runt vandaag zijn eigen strategisch bureau en wil vanuit die ervaring een lans breken voor een beter begrip van het online consumentengedrag.

Cédric Cauderlier heeft het voorbije decennium een fraai parcours afgelegd in de digitale marketingsector. Na een eerste ervaring aan adverteerderszijde bij Accor stak hij over naar de bureauwereld waar hij eerst bij Vitam en later bij Polygone bijdroeg tot de ontwikkeling van digitale strategieën. Vanaf 2011 verdiende hij zijn strepen als head of digital bij Danone. Binnen het nieuwe digitale departement dat hij hielp oprichten, kon hij de online koers uittekenen voor belangrijke consumentenmerken als Danone, Gervais, Activia, Actimel, Danacol of Vitalinea. In juni 2012 richtte hij vervolgens het bureau Mountainview op, dat zich specialiseert in het bepalen van digitale strategieën. “We stelden vast dat veel merken vandaag al heel wat doen online: sites, campagnes, bannering, sociale media, mobile. Dat doen ze met meerdere bureaus, maar vaak ontbreekt het hen aan samenhang. Ze missen een coördinator die alles op mekaar afstemt vanuit een duidelijke digitale strategie. Mountainview wil merken precies bij die denkoefening advies geven.”

Begrijp uw doelgroep

Omdat elke strategie vertrekt vanuit een duidelijk inzicht in het gedrag van de doelgroep van een merk, wil Cécric Cauderlier tijdens het digital content marketing congres een warm pleidooi houden voor meer consumentenkennis. “Inderdaad”, zegt hij, “bedrijven kennen hun doelgroep uiteraard, maar ze weten vaak wat die mensen precies doen online. Een site bestaat maar dankzij de mensen die er langskomen. Niet weten wat ze er doen, is een beetje zoals reclame maken voor luxeproducten in een verloederde buurt. Ik wil met feiten aantonen hoe belangrijk het is om het online gedrag te begrijpen. Het is mijn bedoeling om het publiek wakker schudden en hen te doen nadenken over hoe goed ze zelf hun doelgroep kennen en vooral begrijpen. Met dat inzicht kunnen adverteerders vaak al een eerste inschatting maken of hun digitale acties hebben plaatsgevonden via het juiste kanaal en op het juiste moment.”

Recently Published

webleads
»

Hoe meet je of je voldoende webleads binnenhaalt?

Het genereren van webleads is zeer vaak een vaste waarde wanneer ...

social selling
»

Aan de slag met social selling

Volgens LinkedIn Sales Solutions is social selling voor verkoopteams ...

marketing dashboard
»

Hoe volg je content KPI’s op met een dashboard?

Bij een goede contentmarketingstrategie horen KPI’s (key ...

featured snippet
»

Featured snippets: zo kaap je ‘positie 0’ in de zoekrankings

Merkte je ook al dat Google zijn zoekresultaten vaak start met een ...

meta description lengte
»

Google gaat voor een langere meta description

Al gemerkt? In de zoekresultaten van Google staat meer uitleg onder ...

robot
»

Met een robot naar sterkere content, kan dat?

Met een nieuw jaar voor de deur blikken we graag vooruit. Niet met ...

»

Animatie laten maken? Hoe nu verder?

Je hebt een animatie laten maken om jouw verhaal of concept te ...

»

PepsiCo financiert zijn marketing (deels) met content

Content maken evolueert voor veel multinationale merken naar een ...

whatsapp business
»

Content via WhatsApp: KLM toont de weg

Als contentmarketeer kan je voortaan ook WhatsApp aan je kanalenmix ...