Hoofdpunten

-31536000 de dagen max geleden
1524835680 de post dagen
2268 Views

Digital Content Marketing Congress preview: Jeroen Lemaire


Jeroen LemaireNadat we eerder Steven Van Belleghem en Ignace Dermaux presenteerden, is het ditmaal de beurt aan Jeroen Lemaire om als derde van de sprekers op het Digital Content Marketing Congress van Mediaforta uit de schaduw te treden. Jeroen zal tijdens zijn streaming presentatie op 10 oktober (13u15) dieper ingaan op de rol die mobile speelt en zal spelen in de ontwikkeling van content marketing.

Jeroen Lemaire kennen we als een van de drie oprichters en managing partner van In the Pocket. Het bedrijf dat vooral bekend staat als app developer profileert zich als een dienstenbedrijf voor alles wat met mobile vandoen heeft. “We kaderen onze activiteiten iets ruimer binnen ‘connected devices’”, zegt Jeroen Lemaire. “We werken ook aan domoticatoepassingen omdat we apps maken die samenwerken met domotica. Idem dito voor smart tv of in de toekomst ook voor zaken als Google Glass.” Lemaire omschrijft In the Pocket als vrij agnostisch en geeft aan dat het bedrijf zowel apps als weboplossingen ontwikkelt. We doen steeds de strategische oefening: je hoeft niet altijd voor alles een app te bouwen.” Toch heeft In the Pocket intussen bijna 250 apps en web-apps voor smartphone en tablet gebouwd. Het was het eerste bureau dat zichzelf een mobile agency ging noemen en het is tot op vandaag marktleider in ons land. Op de klanten- en referentielijst staan bovendien veel mediabedrijven zoals VRT, SBS, VMMa, Corelio of De Persgroep. “Dat is echt een specialisme van ons. Ongeveer de helft van wat wij doen, is bestemd voor media.” Lemaire wijst op de strategische oefeningen voor media die een uitstekende voedingsbodem bleken voor de inzichten die hij op het Digital Content Marketing Congress wil delen.

Anticiperen op nieuwe types content

Net zoals content marketing als discipline zal Jeroen Lemaire op 10 september vertrekken vanuit de vaststelling dat traditionele media- en mediaconsumptie een transformatie doormaken. “Consumenten grijpen steeds sneller, zowel voor ontspanning als informatie, naar hun smartphone of tablet”, klinkt het. “De invulling van de content op televisie en kranten zal sterk evolueren. Voor content marketing is dat een heel relevante evolutie.” Lemaire wijst op de secondscreen toepassingen die In the Pocket maakt voor SBS of de nieuwe krantenapp die het voor De Tijd ontwikkelde. Het gaat steevast om een strategie op langere termijn om de mediaconsument extra content te geven. “Je merkt hoe die bedrijven niet enkel iets extra bieden, maar zich daarrond ook herorganiseren. Er zullen nieuwe types content ontstaan en het is belangrijk om daarop te anticiperen.” Ook voor wie geen mediabedrijf is trouwens. Jeroen Lemaire wijst op het belang voor niet-mediabedrijven om de evolutie bij te benen. Nieuwe advertentiemogelijkheden komen eraan en “die liggen veel dichter bij content marketing dan bij het klassieke adverteren in de krant”. De opening die Lemaire maakt is interessant, omdat content marketing vandaag nog voor veel bedrijven een verhaal is van owned en earned media. Met de verbreding van de strategie van paid media, verruimt ook het content marketingveld binnen paid. “Denk maar aan iets vertrouwd als een kruiswoordraadsel in een krantenapp die aangeleverd wordt door een derde partij die deze content aanlevert. Maar je kan ook een live videostream opzetten en een cursus geven. Een universiteit opzetten binnen een krant is geen verre droom. Dit zijn nieuwe manieren om aan content marketing te doen binnen traditionele media.”

Recently Published

podcast
»

De opmars van de podcast

Als medium om content te verspreiden, is de podcast zeker geen ...

voice searcg
»

Je content afstemmen op voice search, moet dat nu al?

In SEO is voice search zonder twijfel één van de hot topics van het ...

podcast
»

De content comeback van Lance Armstrong

Dopingzondaar Lance Armstrong timmert na vijf jaar op de blaren terug ...

webleads
»

Hoe meet je of je voldoende webleads binnenhaalt?

Het genereren van webleads is zeer vaak een vaste waarde wanneer ...

social selling
»

Aan de slag met social selling

Volgens LinkedIn Sales Solutions is social selling voor verkoopteams ...

marketing dashboard
»

Hoe volg je content KPI’s op met een dashboard?

Bij een goede contentmarketingstrategie horen KPI’s (key ...

featured snippet
»

Featured snippets: zo kaap je ‘positie 0’ in de zoekrankings

Merkte je ook al dat Google zijn zoekresultaten vaak start met een ...

meta description lengte
»

Google gaat voor een langere meta description

Al gemerkt? In de zoekresultaten van Google staat meer uitleg onder ...

robot
»

Met een robot naar sterkere content, kan dat?

Met een nieuw jaar voor de deur blikken we graag vooruit. Niet met ...