Versnel je groei in 2024

  • Inzichten van 24 digitale experten
  • 47 concrete tips die je kan toepassen
  • Thema’s rond: data, contentmarketing, videomarketing, customer experience, social selling, customer journeys, …
  • 63 pagina’s vol groeiversnellers
  • 4 podcasts met 4 topmarketeers
Download whitepaper

Digital Content Marketing Congress preview: Ignace Dermaux

Ignace Demaux storytellingSinds vorige week stellen we op deze blog de sprekers voor die van 7 tot 11 oktober het eerste Digital Content Marketing Congress van Mediaforta zullen kleuren. Deze sprekers zullen tijdens de middagbreak via streaming hun inzichten in content marketing delen. Deze keer blikken we vooruit op de speech van storytelling expert Ignace Dermaux.

Net als Steven Van Belleghem geniet Ignace Dermaux vandaag vooral bekendheid als auteur. Dermaux publiceerde in 2011 en 2012 het misdaadtweeluik Cœur de Bœuf en De Nabucco-moorden, dit jaar volgde met Poco Pech zijn derde boek. Zijn carrière als auteur volgt op een marketing- en managementcarrière die deze handelsingenieur van opleiding langs grote internationale bedrijven als IKEA, Sony en DIAGEO voerde. Vandaag koppelt hij zijn kennis inzake marketing aan zijn creativiteit op vlak van storytelling en verdiepte hij zich in de rol van storytelling binnen content marketing. “Het brengen van verhalen is voor een commerciële organisatie even natuurlijk en relevant als verkopen en winst maken”, legt Ignace Dermaux uit.

Storytelling en content marketing

Ignace Dermaux roemt de capaciteiten van storytelling in brede context. Van kindsbeen af krijgen mensen via verhalen, denk maar aan sprookjes, informatie over de wereld rond hen. “Mensen vergeten vaak dat ze dagelijks verhalen vertellen”, zegt Dermaux. “In bedrijven ontstaan procedures en systemen, waardoor verhalen soms naar de achtergrond verschuiven. Content marketing kan een belangrijke rol spelen in het aangenaam maken van informatie-overdracht. We vertellen verhalen om verandering te bekomen: dat kan je saai doen via regels en procedures of je doet het boeiend via storytelling.” Toch aarzelt Dermaux niet om storytelling op de juiste plaats te zetten: niet alle content marketing is storytelling. Storytelling is een techniek om aan content marketing te doen, naast vele andere. “Er bestaat inderdaad verwarring over wat storytelling precies is. Het is een veelzijdig begrip en een cartoon of een goed beeld kan net zo goed een verhaal vertellen. Content marketing bestaat uit een reeks van technieken om content te brengen en storytelling is er daar één van.”

Hard werken

Meer nog dan een tool voor content marketing wil Ignace Dermaux tijdens het Digital Content Marketing Congress storytelling neerzetten als een middel dat tot verandering leidt. Verandering in het gedrag van de consument, verandering in de perceptie over producten, enz. “Daarvoor werkt storytelling zeer sterk: je geeft op een inspirerende manier informatie door. Enkel: iedereen heeft verhalen en content, maar niet iedereen kan die op de juiste manier brengen. Ik wil aantonen dat er tips and trucks bestaan om op een aangename manier content te brengen. Bedrijven vergeten vaak dat er hard aan content moet worden gewerkt, even hard als aan de look and feel van een website bijvoorbeeld.”

14 redenen waarom jouw contentmarketing niet werkt

Heb je weinig of zwakke leads, weinig bezoekers, weinig clicks? We sommen in deze whitepaper 14 redenen op waardoor het fout kan lopen en geven tips hoe je dit kan vermijden.