Hoofdpunten

1083 Views

Beste case: The Beauty Inside (Intel/Toshiba)


Onlangs presenteerden we u de winnaar van de Branded Content categorie op het Reclamefestival van Cannes 2012, maar intussen konden we ons ook verdiepen in de winnaar van deze editie. De beste branded content case van het afgelopen jaar kwam op het conto van twee iconische IT-merken: Intel en Toshiba. Samen gaven ze met The Beauty Inside de Intel Inside campagne een nieuwe dimensie met een liefdesverhaal en heel wat user generated content.

Intel en Toshiba deden voor deze campagne een beroep op het Amerikaanse bureau Pereira & O’Dell, maar dat bureau leverde wel degelijk monidaal werk af. YouTube werd net daarom het belangrijkste mediakanaal. Voor content driven campagnes die wereldwijd gaan, is taal vaak een belemmering en werken met YouTube liet toe om de originele inhoud in het Engels toch in een tiental talen te laten ondertitelen. Voor de meeste landen vond de publieksparticipatie overigens plaats via Facebook, omdat het netwerk nu al over een behoorlijk robuuste vertaaltool beschikt.

The Beauty Inside the collaboration

The Beauty Inside is zoals gezegd een samenwerkingsverband tussen Intel en Toshiba. Het doel was om de bekende ‘Intel Inside’-campagne te vernieuwen. Binnen de nieuwe campagne speelt de Toshiba Ultrabook een centrale rol als onderdeel van het leven van jonge volwassenen. De content is opgehangen aan het verhaal van Alex, een man die elke dag wakker wordt in een ander lichaam. Hij houdt zijn verhaal bij op een Ultrabook en alles loopt goed tot hij verliefd wordt. Het verhaal ondersteunt de boodschap dat de inhoud telt voor Intel. Het feit dat het personage zijn Ultrabook gebruikte om zijn dagelijkse gezichten te documenteren gaf de computer dan weer zichtbaarheid doorheen de hele serie.

User generated content

Het bruggetje naar user generated content kwam vanuit de invalshoek dat Alex zich elke dag in een ander lichaam bevindt. Iedereen ter wereld kon dus Alex spelen. Het publiek werd uitgenodigd om eigen video-dagboeken in te dienen (als Alex). Sommigen vonden ook echt hun weg naar de serie, anderen kwamen op Facebook terecht. Alex vertelde zijn verhaal in zes wekelijkse afleveringen die meer dan 70 miljoen keer bekeken werden op YouTube en honderdduizenden interacties op Facebook verzamelden. De afleveringen kregen de steun van online reclame, seeding en social media links om het publiek te bekoren. De campagne werd gevoerd zoals die voor een echte film release. Toshiba en Intel mikten op de zomerperiode (omdat dit een belangrijke verkoopperiode is) in functie van studenten die terug naar school gaan.

Resultaten

De cijfers van The Beauty Inside zijn behoorlijk indrukwekkend: ten eerste een sales lift van 360%, maar ook 70 miljoen views wereldwijd en 1,8 miljoen mobiele engagements in 8 weken. Verder zijn er nog 95.000 Facebook vrienden en 8.300 volgers op Twitter en een indrukwekkend cijfer van 378 miljoen brand impressions. Zelfs in Cannes, waar creativiteit heerst, waren dergelijke cijfers een quasi garantie op een zwaar verdiende Grand Prix Branded Content.

Recently Published

uitlegvideo
»

Case: Vereniging Eigen Huis scoort met uitlegvideo

Het is een format zo oud als de straat, maar nog steeds uitermate ...

content goedkoop
»

Goede content is niet goedkoop

Een van de grote troeven van digitale contentmarketing is de lage ...

chatbots contentmarketing
»

Chatbots zullen contentmarketing veranderen

Bij chatbots denken we meestal aan de algoritmes waarmee bedrijven ...

dcmc2017
»

DCMC2017 : wie spreekt op het Digital Content Marketing Congress 2017?

Van 9 oktober tot en met 13 oktober is het wee zover: het Digital ...

contentpromotie
»

Contentpromotie: laat je content geen loterij worden

Het is haast een cliché, maar het gebeurt nog te vaak: je investeert ...

contentmarketing mistakes
»

5 misverstanden over contentmarketing

Bij ondernemingen en organisaties die hun eerste stappen in ...

marketing automation tools
»

Marketing automation tools voor start-ups

Is marketing automation iets dat enkel is weggelegd voor grote ...

smarketing
»

Van contentmarketing naar content smarketing

Voor je verkoopteam is goede content een godsgeschenk. Content levert ...

»

Wat is lead nurturing?

Vroeger gingen mensen twee tot vier keer naar een showroom van een ...