Hoofdpunten

1347 Views

Beste case: The Beauty Inside (Intel/Toshiba)


Onlangs presenteerden we u de winnaar van de Branded Content categorie op het Reclamefestival van Cannes 2012, maar intussen konden we ons ook verdiepen in de winnaar van deze editie. De beste branded content case van het afgelopen jaar kwam op het conto van twee iconische IT-merken: Intel en Toshiba. Samen gaven ze met The Beauty Inside de Intel Inside campagne een nieuwe dimensie met een liefdesverhaal en heel wat user generated content.

Intel en Toshiba deden voor deze campagne een beroep op het Amerikaanse bureau Pereira & O’Dell, maar dat bureau leverde wel degelijk monidaal werk af. YouTube werd net daarom het belangrijkste mediakanaal. Voor content driven campagnes die wereldwijd gaan, is taal vaak een belemmering en werken met YouTube liet toe om de originele inhoud in het Engels toch in een tiental talen te laten ondertitelen. Voor de meeste landen vond de publieksparticipatie overigens plaats via Facebook, omdat het netwerk nu al over een behoorlijk robuuste vertaaltool beschikt.

The Beauty Inside the collaboration

The Beauty Inside is zoals gezegd een samenwerkingsverband tussen Intel en Toshiba. Het doel was om de bekende ‘Intel Inside’-campagne te vernieuwen. Binnen de nieuwe campagne speelt de Toshiba Ultrabook een centrale rol als onderdeel van het leven van jonge volwassenen. De content is opgehangen aan het verhaal van Alex, een man die elke dag wakker wordt in een ander lichaam. Hij houdt zijn verhaal bij op een Ultrabook en alles loopt goed tot hij verliefd wordt. Het verhaal ondersteunt de boodschap dat de inhoud telt voor Intel. Het feit dat het personage zijn Ultrabook gebruikte om zijn dagelijkse gezichten te documenteren gaf de computer dan weer zichtbaarheid doorheen de hele serie.

User generated content

Het bruggetje naar user generated content kwam vanuit de invalshoek dat Alex zich elke dag in een ander lichaam bevindt. Iedereen ter wereld kon dus Alex spelen. Het publiek werd uitgenodigd om eigen video-dagboeken in te dienen (als Alex). Sommigen vonden ook echt hun weg naar de serie, anderen kwamen op Facebook terecht. Alex vertelde zijn verhaal in zes wekelijkse afleveringen die meer dan 70 miljoen keer bekeken werden op YouTube en honderdduizenden interacties op Facebook verzamelden. De afleveringen kregen de steun van online reclame, seeding en social media links om het publiek te bekoren. De campagne werd gevoerd zoals die voor een echte film release. Toshiba en Intel mikten op de zomerperiode (omdat dit een belangrijke verkoopperiode is) in functie van studenten die terug naar school gaan.

Resultaten

De cijfers van The Beauty Inside zijn behoorlijk indrukwekkend: ten eerste een sales lift van 360%, maar ook 70 miljoen views wereldwijd en 1,8 miljoen mobiele engagements in 8 weken. Verder zijn er nog 95.000 Facebook vrienden en 8.300 volgers op Twitter en een indrukwekkend cijfer van 378 miljoen brand impressions. Zelfs in Cannes, waar creativiteit heerst, waren dergelijke cijfers een quasi garantie op een zwaar verdiende Grand Prix Branded Content.

Recently Published

meta description lengte
»

Google gaat voor een langere meta description

Al gemerkt? In de zoekresultaten van Google staat meer uitleg onder ...

robot
»

Met een robot naar sterkere content, kan dat?

Met een nieuw jaar voor de deur blikken we graag vooruit. Niet met ...

»

Animatie laten maken? Hoe nu verder?

Je hebt een animatie laten maken om jouw verhaal of concept te ...

»

PepsiCo financiert zijn marketing (deels) met content

Content maken evolueert voor veel multinationale merken naar een ...

whatsapp business
»

Content via WhatsApp: KLM toont de weg

Als contentmarketeer kan je voortaan ook WhatsApp aan je kanalenmix ...

GDPR
»

De impact van GDPR op contentmarketing

GDPR is ‘talk of the town’ in marketingland. Minder dan een jaar ...

workflows
»

Waarom helpen workflows je contentmarketing?

Workflows zijn de hoeksteen van een performante aanpak van je ...

»

Wat is marketing automation en hoe kan het jouw bedrijf helpen?

Marketing automation is een woord dat al een tijdje meedraait binnen ...

dcmc2017
»

DCMC2017 in 4 quotes als opwarmer

Van 9 tot 13 oktober organiseert Mediaforta zijn jaarlijkse Digital ...