Versnel je groei in 2024

  • Inzichten van 24 digitale experten
  • 47 concrete tips die je kan toepassen
  • Thema’s rond: data, contentmarketing, videomarketing, customer experience, social selling, customer journeys, …
  • 63 pagina’s vol groeiversnellers
  • 4 podcasts met 4 topmarketeers
Download whitepaper

Internationaal merk, lokale content?

Content Marketing bij Coca-ColaBij Coca-Cola spitst de internationale strategie op vlak van content marketing zich toe op de creatie van ‘liquid’ en ‘linked’ content. Internationaal leverde dat al enkele mooie voorbeelden op, maar we polsten Simon Rakosi, digital activation manager Benelux, naar de lokale toepassing van deze strategie.

 

Internationaal pakt Coca-Cola uit met termen als liquid en linked content. Wat betekenen die termen precies volgens jou?

Simon Rakosi: “Liquid content is content die vrij is en makkelijk kan gedeeld en verspreid worden. Linked content betekent dat de inhoud consistent moet zijn over alle formats heen. En elk stukje content moet gelinkt zijn aan het merk of de business.”

Kan je een internationaal voorbeeld geven van de invulling?

Simon Rakosi: “Een mooi voorbeeld is het verhaal van de happiness machine omdat het gemakkelijk te verspreiden is, gelieerd is aan de business, aan het merk en aan de geïntegreerde marketing campagne.”

Zijn er in eigen land voorbeelden terug te vinden?

Simon Rakosi: “Een lokaal voorbeeld is het filmpje dat we gemaakt hebben in de Utopolis in Antwerpen. Dit filmpje werkt gemaakt in het kader van de campagne voor de Olympische Spelen, Move to the Beat. Via een geheim pop-up event in Antwerpen werd iedereen die een dansje durfde te wagen getrakteerd op een onvergetelijk moment. Een paar gelukkigen gingen zelfs met een duoticket voor de Olympische Spelen naar huis.”

Wat zijn de belangrijkste uitingen van content marketing voor Coca-Cola in België?

Simon Rakosi: “Het belangrijkste voor de content is dat ze past binnen een bepaalde campagne of een specifieke merkenboodschap. Het geeft geen zin om iets te doen dat volledig op zichzelf staat.”

Hoe ziet jullie aanpak eruit op vlak van social media en conversation management met de consumenten. Ambiëren jullie de status van Conversation Company?

Simon Rakosi: “Voor drie merken hebben we een aparte pagina op Facebook, namelijk Coca-Cola, Fanta en Aquarius. De conversation wordt lokaal in goede banen geleid door een Conversation Manager. Verder zijn we recent ook een lokale twitteraccount @CocaColaBelgium en een blog gestart waar we over de merken en het bedrijf communiceren. We zijn ervan overtuigd dat Coca-Cola een conversation company kan genoemd worden.”

 

14 redenen waarom jouw contentmarketing niet werkt

Heb je weinig of zwakke leads, weinig bezoekers, weinig clicks? We sommen in deze whitepaper 14 redenen op waardoor het fout kan lopen en geven tips hoe je dit kan vermijden.