Versnel je groei in 2024

  • Inzichten van 24 digitale experten
  • 47 concrete tips die je kan toepassen
  • Thema’s rond: data, contentmarketing, videomarketing, customer experience, social selling, customer journeys, …
  • 63 pagina’s vol groeiversnellers
  • 4 podcasts met 4 topmarketeers
Download whitepaper

De troeven van online video

video voor content marketingAls content marketing in essentie draait om het bereiken van de juiste doelgroep met relevante informatie in de juiste context, dan zet dat de deur open voor het hanteren van een hele rits media in de content marketing mix. Spitsen we dat toe op het online luik van die mediamix dan valt op dat tekstinformatie nog altijd de eerste reflex vormt van veel contentverspreiders. Nochtans mag men video niet vergeten.

En dat geldt zowel voor de eigen website als voor de pagina’s op sociale netwerken. De reden ligt voor de hand: wie kort op de bal wil spelen, niet onbelangrijk op het net, kan informatie sneller verwerken in een boeiend artikel dan in kwalitatieve videofragmenten. Toch is het raadzaam om na te gaan hoe in de mix van media online video regelmatig een plaats kan krijgen.

De voorbereiding van video content vergt meer tijd, maar de openheid van de meeste surfers voor ‘filmpjes’ is zeer groot, met dank aan kanalen als YouTube maar zeker ook Vimeo. Amerikaanse onderzoeken wijzen erop dat 1 miljard mensen de komende vijf jaar online video zullen kijken en een misschien nog meer relevante indicator van de penetratie zijn de reclamebestedingen in de Verenigde Staten. Daarin groeit het aandeel van online video (voor internetreclame dan) stilaan naar een cijfer in de buurt van 10%.

Als het goed geïntegreerd wordt met de andere tekstuele media dan kan online video een duidelijke stimulator van de merkvoorkeur zijn. Kijken we meer inhoudelijk dan blijft echter de vaststelling dat je als merk of bedrijf in anderhalve minuut video niet kan vertellen wat je in een stuk tekst van twee A4’s vertelt. Een combinatie van beide is dus niet enkel om redenen van snelheid, maar ook voor de diepgang van de informatie een must.

Troeven van video

Wel heeft die anderhalve minuut (of minder) enkele sterke virale troeven. Het delen van tekst via sociale netwerken heeft via de share-buttons aan belang gewonnen, maar video heeft zich door zijn hoog entertainmentgehalte altijd al uitstekend geleend voor online viral marketing. Lees: wie zijn content viraal wil verspreiden, kan dat heel goed doen met video. De kijker die daarna meer diepgaande informatie wenst, zal sneller in de andere geschreven informatie zijn gading vinden.

 

14 redenen waarom jouw contentmarketing niet werkt

Heb je weinig of zwakke leads, weinig bezoekers, weinig clicks? We sommen in deze whitepaper 14 redenen op waardoor het fout kan lopen en geven tips hoe je dit kan vermijden.